Δίκη Άλκη: Ξέσπασε η μητέρα του: «Δεν ακούσατε μη χτυπάτε άλλο;» – Ο 5ος κατηγορούμενος είδε να χτυπούν τον 19χρονο

«Είδα αίματα, τρόμαξα, τους είπα "έγινε χοντράδα"», ανέφερε

Must Read

Με την απολογία του 5ου κατηγορουμένου συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού που έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος ήταν ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ξεκινώντας την απολογία του ανέφερε πως από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους γνωρίζει μόνον τους τέσσερις.

Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου βρισκόταν με έναν άλλον κατηγορούμενο στην περιοχή στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν δέχθηκε μια κλήση να περάσει από τον σύνδεσμο.
Όταν έφτασε εκεί ένας εκ των κατηγορουμένων του ανέφερε για το οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο και του είπε να μεταβούν στην περιοχή της Χαριλάου.

«Υπέθεσα ότι πάμε να βρούμε οπαδούς του Άρη να μαλώσουμε, όπως γίνεται πάντα, με κλωτσιές, γροθιές», είπε. Ο ίδιος τόνισε πως δεν είχε πάρει κάποιο αντικείμενο από τον σύνδεσμο, ούτε περίμενε να δει μαχαίρια.

Σύμφωνα με τον οδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου, όταν τα τρία αυτοκίνητα έφτασαν στη συμβολή της Πλαστήρα με τη Γαζή, το δικό του και το άλλο σταμάτησαν εκεί ενώ το λευκό Polo μπήκε μέσα στη Γαζή. Όπως είπε, διέκριναν τα πέντε άτομα που κάθονταν στα σκαλάκια.

Από  το πρώτο αυτοκίνητο κατέβηκαν οι επιβάτες και ο ένας τους έκανε νόημα να περιμένουν. Ο ίδιος υπέθεσε ότι οι υπόλοιποι θα μάθαιναν τι ομάδα είναι η παρέα των παιδιών που καθόταν στη Γαζή, αφού δεν τους ήξεραν.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως έφτασαν τα άτομα από το πρώτο ΙΧ στο σημείο, τότε βγήκαν άτομα και από το λευκό polo και ξεκίνησε η συμπλοκή.

«Μετά από λίγο κατεβήκαμε και πήγαμε κατευθείαν προς τα σκαλάκια πηγαίνοντας είδα το δρεπάνι στα σκαλιά, μια μορφή να το κρατάει. Φτάνω στη στροφή βλέπω 3-4 άτομα να χτυπούν το παιδί που ήταν κάτω. Είδα πολλά αίματα κάτω, τρόμαξα, δεν περίμενα να δω τόσα αίματα κάτω».

Μάλιστα ανέφερε πως είδε τον Α. Γ. να μαχαιρώνει ένα παιδί στο πόδι.

«Μετά άκουσα μια φωνή να λέει σπάμε φεύγουμε και μπήκαμε στα αυτοκίνητα», είπε.

Ο 5ος κατηγορούμενος είπε πως δεν είδε κανέναν να κρατάει τίποτα και ισχυρίστηκε επίσης πως στην επίθεση είδε κάποιον να κρατά το δρεπάνι αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει ποιος, ενώ είδε και 3-4 άτομα να χτυπούν ένα παιδί που ήταν κάτω, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τους κατονομάσει γιατί όπως είπε δεν τους είδε και ότι αντικρίζοντας την εικόνα αυτή, «κοκκάλωσε».

«Δεν μπόρεσα να διακρίνω ποιος ήταν πάνω από τον Άλκη. Τώρα από το βίντεο που έχω δει αναγνωρίζω μόνο τον 4ο», είπε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Μητέρα Άλκη: Πείτε ονόματα

Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να κατονομάσει τα άτομα που πήραν μέρος στο επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του Άλκη Καμπανού.

«Πείτε ονόματα. Δεν άκουσε κανείς μη με χτυπάτε άλλο;», φώναξε η μητέρα του Άλκη.

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε πως όταν γύρισαν στον σύνδεσμο, μετά τη δολοφονική επίθεση, είπε στους υπόλοιπους ότι έχει γίνει χοντράδα. Έπειτα, είπε, πήγε στο σπίτι και έψαξε από το κινητό του να δει αν ανέβηκε κάτι σχετικά με το περιστατικό, ωστόσο δεν βρήκε κάτι.

«Το πρωί που ξύπνησα άνοιξα το Facebook και είδα φωτογραφία από σημείο. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Πήγα στη δουλειά δεν γινόταν να το ακυρώσω. Γύρισα σπίτι και το είπα στον αδερφό μου. Του ζήτησα να μην πει κάτι στη μητέρα μου. Το είπε μετά από λίγες μέρες και αμέσως η μητέρα μου έφτασε στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε στην απολογία του.

Η απολογία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συνέχεια την σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο 9ος κατηγορούμενος, επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οκτώ από τους δώδεκα κατηγορούμενους.



Δείτε επίσης:

Δίκη Καμπανού: «Ο Άλκης είχε παντού αίματα», είπε ο 7ος κατηγορούμενος – «Κοκκάλωσα από την ένταση«, δήλωσε ο 8ος
 
Συγκλονιστικό ξέσπασμα της μητέρα του Άλκη: « Ο γιος μου δεν θα πάρει πτυχίο» – Ποιον είδε με μαχαίρι ο 6ος κατηγορούμενος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This