Υπόθεση μαστροπείας σε δομή στη Νέα Σμύρνη: «Το πρόβλημα είναι πως τα κορίτσια φεύγουν όποτε θέλουν»

Must Read

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης από τη δομή, στη Νέα Σμύρνη.

Η δομή στην οποία έμενε η ανήλικη κοπέλα μία ανοιχτή δομή φιλοξενίας, που σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να μπαινοβγαίνουν, όμως προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι εκδίδονταν αρκετά συχνά missing alerts για εξαφανίσεις παιδιών.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε σε πρωινή εκπομπή για την υπόθεση, λέγοντας πως δεν έχει προχωρήσει πολύ καθώς το μεγαλύτερο κορίτσι είναι ακόμα στη δομή. «Το κορίτσι μέχρι πρόσφατα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ανακοίνωση από την Εισαγγελία γιατί η μητέρα φαίνεται να έχει την επιμέλεια, δεν έχει όμως ενημέρωση. Η φιλοξενία τους συνεχίζεται στη δομή αλλά το πρόβλημα είναι πως τα κορίτσια μπορούν να φεύγουν όποτε θέλουν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μάλιστα, η μεγάλη είχε βγει και στο Amber Alert. Μάλιστα, έχει αναφερθεί και μικροποσότητα ναρκωτικών μέσα στη δομή. Υπάρχουν κλειστές δομές, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου και κινητού και βρίσκονται σε περιβάλλον επιτήρησης. Και υπάρχουν και αυτές οι δομές που αφήνεται στη κρίση του παιδιού η μετακίνηση τους».

«Δεν τις προσέχει κανείς και έχουν μπλέξει με επικίνδυνους ανθρώπους»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, είπε πως όταν ο εισαγγελέας στέλνει τα παιδιά σε δομή, δεν μπορούν να φεύγουν.

«Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης έχει κρατήσει στοιχεία για τα παιδιά που φεύγανε καθώς υπήρχαν και άλλα περιστατικά από τη συγκεκριμένη δομή» υπογράμμισε και συνέχισε: «Οι συνεδρίες γίνονται για κάποιες μέρες, αλλά δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στη δομή και με μία συνεδρία δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα».

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή μίλησε και η μητέρα της 14χρονης, που εξήγησε πως τα παιδιά της μπαίνουν και βγάνουν όποτε θέλουν στη δομή. «Ζήτησα τη βοήθεια Εισαγγελέα για να προστατέψω από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα και βρέθηκαν στη δομή Αγία Βαρβάρα, όπου δεν τις προσέχει κανείς και έχουν μπλέξει με επικίνδυνους ανθρώπους», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Ο Όθων Παπαδόπουλος είπε πως όταν ζητάνε τη μεταφορά των κοριτσιών, και κυρίως της μεγαλύτερης αδελφής, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως δεν υπάρχει κάποια δομή που να μπορεί να τις δεχτεί και πως δεν υπάρχει χώρος, με αποτέλεσμα στο επίπεδο της προστασίας, να μην μπορούν να βοηθηθούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This