Κωνσταντίνος Παπανικόλας: «Δεν ξέρουμε ούτε που πέθανε» – Τι απαντούν τα αδέρφια του

Για κόντρες με τους συγγενείς του κάνει λόγο ο δικηγόρος του - «Αβάσιμη η καταγγελία στον εισαγγελέα»

Must Read

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση θανάτου του γνωστού καναλάρχη και πολιτικού αρχηγού του κόμματος Οικολόγοι Ελλάδος Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, ενώ είχε προηγηθεί δικαστική εντολή για τη μεταφορά του από το ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά από αίτημα των συγγενών του.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι που τον πήρε το ασθενοφόρο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε που πήγε ούτε που πέθανε. Τίποτα απολύτως» δήλωσε ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, μιλώντας στο Live News.

Ο στενός συνεργάτης του εκλιπόντος, Σπύρος Λαμπίρης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Ωρωπού για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο επιχειρηματίας, με τον εισαγγελέα να «παγώνει» την κηδεία του.  «Βροχερή μέρα δεν πρόλαβα ούτε να τον χαιρετήσω» δήλωσε ο κ. Λαμπίρης με τον κ. Σούρλα να προσθέτει: «Ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε ο Παπανικόλας. Είναι μηνυτήρια αναφορά που αναφέρει και ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Είναι μυστήριο ότι λίγες ώρες αφότου τον πήραν από τη δομή μετά απεβίωσε».




Το θρίλερ με τη μεταφορά του

«Ο Παπανικόλας όσο ήταν εν ζωή δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί, ούτε να έχει δικαστική συνδρομή κανενός. Παρα ταύτα η επιθυμία του δεν έγινε σεβαστή από ορισμένα συγγενικά του πρόσωπα» είπε ο δικηγόρος του.

Ο επιχειρηματίας που διέμενε σε δομή από το 2007, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, αφού μπήκε στο ασθενοφόρο το μεσημέρι της Παρασκευής, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε τοποθεσία που δεν έγινε γνωστή. Λίγες ώρες μετά, ο συνεργάτης του ενημερώθηκε ότι ο  Παπανικόλας πέθανε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του επιχειρηματία ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης του 25% του Κόντρα Channel, ανέφερε ότι ο Παπανικόλας δεν είχε φτιάξει διαθήκη και είχε κόντρες με τους συγγενείς του για τα οικονομικά.

«Παρακαλούσε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου”»

Την ίδια ώρα, ο Σπύρος Λαμπίρης περιέγραψε ότι την Παρασκευή, έφτασε αιφνιδίως το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε γηροκομείο.  «Ήταν πολύ χάλια η κατάστασή του. Ήταν πολύ πικραμένος, έλεγε στους τραυματιοφορείς «δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου», αλλά δεν ακούστηκε ποτέ αυτό», είπε.

Τι απαντούν τα αδέρφια Παπανικόλα

Σε απάντησή τους, αδέρφια του Κωνσταντίνου Παπανικόλα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Ο εκλιπών έπασχε εδώ και χρόνια από καρκίνο, ο οποίος είχε φτάσει σε τελικό στάδιο. Έπασχε επίσης από άνοια και για τους λόγους αυτούς ζητήσαμε να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση, καθώς είχε νοητική και σωματική υστέρηση να επιμεληθεί των υποθέσεών του. Δικαστικός συμπαραστάτης ορίστηκε ο ένας αδελφός του, με νόμιμες διαδικασίες φυσικά, γιατί αμφισβητήθηκε κι αυτό, με πλειόνων της μίας ιατρικών γνωματεύσεων, όπως προβλέπεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ στη συνέχεια γίνεται λόγος για το χώρο που μεταφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας: «Επίσης δημιουργήθηκε ένα σύννεφο αμφιβολίας για το που μεταφέρθηκε και που απεβίωσε. Ο αδελφός του που ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης, τον μετέφερε από την οικία του στον Ωρωπό, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, προκειμένου να λάβει μεγαλύτερης φροντίδας και να έχει έναν αξιοπρεπή θάνατο, καθώς όπως προανέφερα ήταν σε τελικό στάδιο του καρκίνου» αναφέρουν και προσθέτουν:

«Στο θεραπευτήριο αυτό λοιπόν απεβίωσε, υπό την φροντίδα επαγγελματιών και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, που ακολουθείται όταν κάποιος πεθαίνει. Η αναβολή της κηδείας έγινε επειδή κατατέθηκε αυτή η αβάσιμη καταγγελία και ο κ. Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να την εξετάσει. Αναμένουμε κι εμείς την νεκροψία, πριν προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες».




Οι συγγενείς του αναφέρονται μεταξύ άλλων στα όσα ακούστηκαν για την περιουσία του: «Η μεγαλύτερη ανακρίβεια όμως που εγγίζει τα όρια της αστειότητας, είναι ότι ο αποθανών είχε δήθεν «αμύθητη περιουσία».

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας ήταν ιδεαλιστής, οικολόγος και οποία περιουσία είχε την είχε αναλώσει για τις αγαθοεργίες και τις φιλανθρωπίες που έκανε αλλά και για τον σκοπό της οικολογίας. Για όλα τα ανωτέρω μάλιστα χρεώθηκε απίστευτα ποσά, με αποτέλεσμα τη στιγμή του θανάτου του να είναι κατάχρεος, οφείλοντας ιλιγγιώδη ποσά σε τράπεζες, εφορία, ΕΦΚΑ, δήμους.

Η σύσταση μου μάλιστα προς του εγγύτερους κληρονόμους του είναι να προβούν άμεσα σε αποποίηση κληρονομιάς, προκειμένου να μην «φορτωθούν» όλα αυτά τα χρέη. Άρα όποια δήθεν οικονομικά κίνητρα κι άλλες τέτοιες άκρως συκοφαντικές υπόνοιες καταλείπει κάποιος, γύρω από το θάνατό του, καταρρίπτονται από το γεγονός αυτό και μόνο. Δεν υπάρχει κάποιο πέπλο μυστηρίου. Ο άνθρωπος δυστυχώς ήταν βαριά άρρωστος και απεβίωσε».

Τέλος στη ανακοίνωση τους τα αδέρφια Παπανικόλα, αφού αναφέρουν ότι είναι μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια τονίζουν ότι «οι επιζήσαντες τρεις σήμερα αδελφοί επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους για όσα ανακριβώς ακούγονται και γράφονται. Όλη η οικογένεια που γνωρίζει τη σχέση που είχαν τα αδέλφια μεταξύ τους, γνωρίζει και την αλήθεια και έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα από όλη αυτή τη σκόνη που σηκώθηκε αναιτίως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This