Απίστευτο! Κάλεσαν εκ γενετής τετραπληγικό με αναπηρία 100% στο στρατό!

Ξεσπά η μητέρα του - Ποια λύση θα βρεθεί

Must Read

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Κρήτη η είδηση ότι κάλεσαν έναν 18χρονο ο οποίος είναι τετραπληγικός από την γέννησή του με ποσοστό αναπηρίας που φτάνει στο 100% (σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες) να καταταγεί στο στρατό!

Σύμφωνα με το Ράδιο Κρήτη, ο νεαρός που διαμένει σε χωριό της Νεάπολης Λασιθίου, έχει έλλειψη μεσολοβίου στον εγκέφαλο, είναι τυφλός, έχει βαριά νοητική υστέρηση και είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι, ενώ υποστηρίζεται από μηχανήματα λόγω τραχειοστομίας (μόνιμο αναπνευστήρα οξυγόνου).

Προφανώς, όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ήταν ενημερωμένες και έτσι η μητέρα του παιδιού έλαβε πριν λίγες μέρες στα χέρια της το σημείωμα κατάταξης και έμεινε με το στόμα ανοιχτό καθώς θα πρέπει να γίνει μια ολόκληρη διαδικασία για την απαλλαγή του!

O 18χρονος

Μιλώντας στο cretalive.gr, η μητέρα ξέσπασε και αναρωτήθηκε πως γίνεται την στιγμή που υπάρχει το διαδίκτυο να μη μπορεί να γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων ώστε χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες να απαλλάσσονται από την στράτευση άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ζούμε μία επίπονη διαδικασία γιατί προσπαθούμε συνεχώς να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Όλα τα τετραπληγικά αγόρια σε στρατεύσιμη ηλικία περνούν αυτήν τη διαδικασία. Αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε μήπως κάποιος ευαισθητοποιηθεί και αλλάξουν οι νόμοι», ανέφερε η μητέρα.

Και πρόσθεσε: «Η ένσταση μου είναι ότι, αφού έχω το χαρτί του ΚΕΠΑ με 100% αναπηρία στο παιδί, γιατί η Στρατολογία να μην δέχεται τα αυτά τα δικαιολογητικά αυτόματα; Γιατί πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία ξανά με τον Δήμο; Γιατί το ΚΕΠΑ δε στέλνει άμεσα και επίσημα τις αποφάσεις του στα Στρατολογικά γραφεία της εκάστοτε περιφέρειας; Γιατί πρέπει ως γονείς να το ζούμε όλο αυτό ξανά και ξανα;».

Παλιότερα, όπως σημείωσε έπρεπε να μεταφέρουν τα τετραπληγικά παιδιά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων για να περάσουν από Επιτροπή και να λάβουν το αναγκαίο πιστοποιητικό απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης. Τώρα αν και η διαδικασία έχει απλοποιηθεί είναι πάλι αγχωτική και χρονοβόρα.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Μιλώντας στο ekriti, o κ. Αντώνης Ζερβός είπε ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοιο περιστατικό. 

«Είναι τραγικό σε ένα κράτος να μην υπάρχει ενημέρωση μεταξύ των υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις δίνονται ερμηνείες αυθαίρετα ταλαιπωρώντας τους πολίτες», τόνισε.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί τώρα είναι η εξής:

Ο δήμος Αγίου Νικολάου πρέπει να συγκροτήσει μια επιτροπή (αφού δεν υπάρχει κάποια στρατιωτική υπηρεσία στην περιοχή) με επικεφαλής τον δήμαρχο και με τη συμμετοχή γιατρού του νοσοκομείου και αξιωματικό της ΕΛΑΣ η οποία θα πιστοποιήσει για άλλη μια φορά ότι το παιδί δεν μπορεί να υπηρετήσει λόγω της αναπηρίας.

Όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος υπάλληλοι του Δήμου θα μεταβούν στην οικία του 18χρονου να παραλάβουν τα σχετικά έγγραφα με την πιστοποίηση αναπηρίας από το ΚΕΠΑ και στη συνέχεια χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι γονείς να συγκροτηθεί η επιτροπή και να αποστείλει ότι χρειάζεται στο στρατολογικό γραφείο Ηρακλείου ώστε να βγει η απαλλαγή του 18χρονου από το στρατό.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This