Κύκλωμα κοκαΐνης: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες – Πήραν προθεσμία για την Δευτέρα

Must Read

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι οι δέκα συλληφθέντες που συμμετείχαν στο διεθνές και πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα των 105 κιλών κοκαΐνης τα οποία θα έφευγαν από την Ελλάδα για να «πέσουν» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σε βάρος των κατηγορουμένωn ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων και οπλοκατοχή, κατά περίπτωση.

Οι δέκα συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα.

Το τελευταίο μέλος της οργάνωσης που μπήκε στα δικαστήρια ήταν ο 72χρονος ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της αποθήκης που χρησιμοποιούσαν για τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ο ηλικιωμένος είχε μαζί του ένα «π» για να τον βοηθάει στο περπάτημα.

Το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, είναι ένας 69χρονος γνώριμος των αρχών, που έχει απασχολήσει για διάφορα εγκλήματα και μάλιστα έχει περάσει και χρόνο στη φυλακή, ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς και τα υπόλοιπα μέλη είναι γνώριμα στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης κατέσχεσαν 104 κιλά κοκαΐνης και 300.000 ευρώ, ενώ η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, συνελήφθησαν 14 άτομα, τα 4 θα δικαστούν στην Βόρεια Μακεδονία, όπου και συνελήφθησαν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της οργάνωσης, Θεόδωρος Σιμόπουλος, ανέφερε πως λόγω της ταχύτητας στις εξελίξεις δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί του.

«Δεν έχω λάβει γνώση της δικογραφίας. Σήμερα εμφανιστήκαμε ενώπιον της ανακρίτριας πήραμε προθεσμία για τη Δευτέρα το πρωί. Αύριο θα πάρουμε τη δικογραφία, οπότε θα έχω γνώση των στοιχείων που έχει η Δίωξη ναρκωτικών σε βάρος του και με τον εντολέα μου θα χαράξουμε την υπερασπιστική μας γραμμή».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κομισσόπουλος, δικηγόρος ενός εκ των 10 κατηγορουμένων, ο οποίος ακόμη το αρνείται, επεσήμανε πως το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και θα υπάρξουν νεότερα αφού λάβει τη δικογραφία. «Η πρώτη μου αίσθηση από την άποψη του εντολέα μου είναι: Μεγάλη ποσότητα, υπερεκτιμημένη δικογραφία».






Δείτε επίσης:

Κρυμμένα μέσα σε μπανάνες 100 κιλά κοκαΐνης – Γιατρός ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This