«Συκάρειος δρόμος»: Ο αγώνας στον Διόνυσο προς τιμήν του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη

Οι συμμετέχοντες θα πάνε στην αγαπημένη του διαδρομή

Must Read

Ένα αγώνα προς τιμήν του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη ο οποίος έχασε την ζωή του στο βουνό τον περασμένο Απρίλιο διοργανώνει ο δήμος Διονύσου την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο «Συκάρειος Δρόμος», θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα αποτελείται από δύο διαδρομές στην περιοχή του Κρυονερίου προς την Βαρυμπόμπη, στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων Τατοΐου.

Θα πραγματοποιηθούν δύο δρομικοί αγώνες σε χωμάτινη διαδρομή με απόσταση 12 χλμ. για όσους αγαπούν το τρέξιμο στο βουνό και 5 χλμ. για όσους απλά θέλουν να περπατήσουν στη φύση. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στο πύλη της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας θα κινηθεί στην αγαπημένη χωμάτινη διαδρομή του Αντώνη Συκάρη, την οποία έκανε πριν φύγει για την ανάβαση στα Ιμαλάια. Ο αείμνηστος ορειβάτης έμενε στην περιοχή του Διονύσου.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης:

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ορειβάτες έχοντας κατακτήσει έξι από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων στον κόσμο.

Το 2017 σκαρφάλωσε στο Έβερεστ, το 2018 στο Κανγκτσενγιούνγκα (8.586 μ.) και στο Μανασλού, το 2019 στο Λότσε (8.516 μ.), το 2021 στην Αναπούρνα (8.091 μ.) και το 2022 το Νταουλαγκίρι (8.167 μ).

Απεβίωσε στις 12 Απριλίου 2022, καθώς βρισκόταν στα 7.400 μέτρα και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Ντουαλαγκίρι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This