Ιδού το φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Ελληνικό: Αποκαλυπτικά πλάνα από drone

Η απέραντη στέπα, η μοναχική μπουλντόζα και οι «κούφιες» υποσχέσεις για την «εμβληματική επένδυση»

Must Read

Σχεδόν ένα μήνα μετά από τις γελοίες εικόνες με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει τον… ξεναγό στο εργοτάξιο του Ελληνικού, σε μια φιέστα-παρωδία, εικόνες που καταγράφονται από ψηλά αποκαλύπτουν τα «φύκια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υπόσχεται «εμβληματική επένδυση» από το… 2019.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα των Data Journalists οι οποίοι κατέγραψαν κάμερες με drone από το εργοτάξιο: «το αποτέλεσμα της κατόπτευσης σήμερα είναι απογοητευτικό όχι μόνο για όσους πείστηκαν από τις τότε διαβεβαιώσεις αλλά και για όσους παρακολουθούν την επιλεκτική ενημέρωση, κυρίως διαφημιστικού χαρακτήρα, που κατά καιρούς επιτρέπει» η Lamda Development.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν και τις «κούφιες» υποσχέσεις Μητσοτάκη Άδωνι για το Ελληνικό:

Όπως τονίζουν, το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης παραμένει ίδιο με την περίοδο που ήταν αεροδρόμιο, ενώ «εκατοντάδες μέτρα ασφαλτοστρωμένων διαδρόμων προσγείωσης διατηρούνται, σε βαθμό που θα μπορούσε ακόμη και σήμερα ένα μικρό αεροπλάνο να προσγειωθεί». «Οι βαθιές εκσκαφές που απαιτούνται για την καθαίρεσή τους έχουν προχωρήσει ελάχιστα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ και τονίζεται ότι «στην νότια πλευρά, προς την Γλυφάδα, οι εργασίες αποξήλωσης των διαδρόμων προσγείωσης αλλά και της παχιάς στρώσης τσιμέντου που διαμόρφωνε χώρους στάθμευσης αεροσκαφών έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων, προχωρούν χαρακτηριστικά αργά». Μάλιστα, οι Data Journalists  κάνουν λόγο μια… μοναχική  μπουλντόζα η οποία, «πάσχιζε να σπάσει την σκληρή τσιμεντένια κρούστα».

Επιπλέον, οι DJ αναφέρουν ότι «ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η σύγκριση των εικόνων του δικού μας drone με εκείνες που περιλαμβάνονται σε βίντεο από το κανάλι Drone Views/Zisimos Zizos στο Youtube, που γυρίστηκε πριν οκτώ μήνες τον Αύγουστο του 2022. Τότε τα μηχανήματα είχαν σπάσει τα τσιμέντα στην νότια πλευρά της έκτασης αλλά τόσον καιρό μετά, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι απλώς απομακρύνθηκαν τα μπάζα τα οποία πλέον, οδηγούνται σε χώρο που βρίσκεται μπροστά από τον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα και μετατρέπονται επιτόπου σε αδρανή υλικά» σημειώνουν και τονίζουν: «εξοικονομείται για τον επενδυτή σημαντικό κόστος που θα απαιτούσε η μεταφορά των υλικών. Το αποτέλεσμα είναι, όμως, ότι μεγάλο μέρος του αυριανού “μεγαλύτερου πάρκου” έχει μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης λόφων από χώμα και χαλίκι ποικίλης σύστασης».

Επιστήμονες μίλησαν στους ερευνητές δημοσιογράφους και περιέγραψαν ότι τα έργα βρίσκονται σε αρχική φάση, ενώ το «το μοναδικό έργο στο οποίο καταγράφεται όντως μια εμφανής κινητικότητα είναι εκείνο της υπογειοποίησης της παραλιακής λεωφόρου σε μήκος 1,5 χλμ. Πρόκειται για έργο κόστους 50 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται επίσης σε αρχική φάση αν και ο κ. Αθανασίου μιλά για ολοκλήρωση ήδη “περίπου 50% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων”. Την κατασκευή του διευκόλυνε το γκρέμισμα δεκάδων κτιρίων του πρώην Δυτικού Αερολιμένα που ξεκίνησε όταν το Ελληνικό ανήκε ακόμη στο Δημόσιο, πριν η Lamda πληρώσει την πρώτη δόση του τιμήματος. Σε κάθε περίπτωση, όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αντιστοιχεί στο 0,625% της συνολικής επένδυσης την οποία η Lamda ανεβάζει στο ύψος των 8 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, οι DJ εκτιμούν ότι υπογειοποίηση της παραλιακής είναι το μόνο έργο που μοιάζει να προχωρά καθώς «δίπλα του ακριβώς, βρίσκεται ο χώρος του πρώην Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά όπου τώρα πωλούνται οικόπεδα για βίλες».

Επιπλέον, οι ερευνητές δημοσιογράφοι τονίζουν ότι στο σημείο όπου θα στηθεί το  Μητροπολιτικό Πάρκο μοιάζει με «στέπα της ερήμου», με εξαίρεση τη νότια περιοχή όπου θα διαμορφωθεί Αθλητικό Κέντρο.

«Τα χιλιάδες δέντρα που ξεφύτρωναν εν ριπή οφθαλμού στα διαφημιστικά σποτάκια της Lamda μένουν άφαντα, χωρίς καν η απουσία τους να αναπληρώνεται έστω από τους γερανούς του κατασκευαστή» τονίζουν οι DJ και καταλήγουν τονίζοντας ότι «καμία από τις εικόνες στο Ελληνικό δεν παραπέμπει στους “πυρετώδεις ρυθμούς” για τους οποίους μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This