Πρόσω ολοταχώς για τις εκλογές: Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες

Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Must Read

«Τρέχουν» και δεν φτάνουν τα κομματικά επιτελεία για τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, στις οποίες οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν από το πρωί.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές για ένα ολοκλήρο 12ωρο

Συγκεκριμένα, οι κάλπες αναμένεται να ανοίξουν, όπως έγινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στις 7 το πρωί. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές για 12 ώρες, κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική. Δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα:

  • όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
  • όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό
  • όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα

Η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού

Μία μέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία των 22.816 Ελλήνων που εγγράφηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Η ψηφοφορία σε κάθε ένα από τα 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 85 πόλεις 35 χωρών ανά την υφήλιο, θα γίνει ενώπιον εφορευτικής επιτροπής, που θα αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως πρόεδρο και από τρεις εκλογείς από αυτούς που έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This