ΔΥΠΑ: Στα άκρα η κόντρα διοίκησης – εργαζομένων του πρώην ΟΑΕΔ για τα στοιχεία της ανεργίας στη χώρα

Ειρωνική απάντηση της διοίκησης του φορέα στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της υπηρεσίας

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ), ανάμεσα στην Ομοσπονδία των υπαλλήλων της υπηρεσίας και τη διοίκηση του -εκλεκτού του πρωθυπουργού- Σπύρου Πρωτοψάλτη, για τα στοιχεία της ανεργίας στην Ελλάδα, με τους μεν να καταγγέλλουν «μαγείρεμα» και τους δε να απαντούν, ισχυριζόμενοι πως οι εργαζόμενοι… «ενοχλούνται» από τη μείωση της ανεργίας!

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΔΥΠΑ απαντά στα όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων της υπηρεσίας, τονίζοντας τα εξής:

«Πρώτον, τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας, που δημοσιεύει κάθε μήνα η Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ, αντλούνται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ στο τέλος της τελευταίας ημέρας του μήνα αναφοράς. Για παράδειγμα, τα μηνιαία στατιστικά του Μαρτίου 2023 αποτυπώνουν το μητρώο στις 31 Μαρτίου 2023, τα στατιστικά του Απριλίου 2023 θα αποτυπώνουν το μητρώο στις 30 Απριλίου 2023 και ούτω καθεξής. Δεν χρησιμοποιείται μέσος όρος των ημερών του μήνα ή κάποια άλλη μέθοδος.

»Συνεπώς τα στοιχεία αυτά είναι “στιγμιαία”, όπως και τα στοιχεία του ΟΠΣ που ανακοινώθηκαν προχτές και αφορούσαν το μητρώο στις 15 Μαΐου 2023. Δηλαδή και τα μεν και τα δε αποτυπώνουν το μητρώο μία συγκεκριμένη στιγμή σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Τα λοιπά περί “αντιεπιστημονικά και αντιδεοντολογικά” τα αφήνουμε στους “επιστήμονες” με την προηγμένη στατιστική μεθοδολογία…

»Δεύτερον, επισυνάπτουμε τα στατιστικά εγγεγραμμένης και μακροχρόνιας ανεργίας, από το 2011 έως σήμερα, όπως τα έχει δημοσιεύσει η Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ και ας μας εξηγήσουν οι “στατιστικολόγοι” τι δεν καταλαβαίνουν στις προτάσεις “Ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ μειώθηκε στους 859.626, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2011” και “ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μειώθηκε στους 492.200, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο 2014”. Εμείς, ως κοινοί πτυχιούχοι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τις “fake συγκρίσεις”. Ας μας φωτίσουν!

»Ως Διοίκηση, μέχρι σήμερα, δεν απαντούσαμε στις αμέτρητες ανακοινώσεις των εκπροσώπων των υπαλλήλων της ΔΥΠΑ τα τελευταία 3,5 χρόνια. Απαντήσαμε τώρα, διότι υπάρχουν και όρια στην παραπληροφόρηση και στην προπαγάνδα. Ας διαφωνούν όσο θέλουν με τις πολιτικές που μειώνουν την ανεργία, αλλά ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών αμφισβητώντας έγκυρα στοιχεία όταν αυτά δεν τους βολεύουν. Τέλος, το γεγονός ότι ενοχλούνται από τη μείωση της ανεργίας οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων που καταπολεμούν την ανεργία, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός».

Θυμίζουμε πως στη χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων της ΔΥΠΑ, η οποία χαρακτήρισε «fake» τα στοιχεία περί μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα, κατήγγειλε πως είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται αριθμός ανέργων, χωρίς να δημοσιευθούν και τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, τονίζοντας πως ο αριθμός αυτός «δεν προκύπτει από πουθενά». Γίνεται δε λόγος για «αυθαίρετη σύγκριση στοιχείων» και επιρρίπτονται ευθύνες στον διοικητή του φορέα, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων:

Από πού αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς;

Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake ΔΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;

-Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος!

1.035.580 οι άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα τελευταία δημοσιευμένα (Μάρτιος 2023) στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,6%, του εργατικού δυναμικού!», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων.

«Ο ΟΑΕΔ έχει μοναδικό σκοπό τη στήριξη των ανέργων και την αντιμετώπιση της ανεργίας και δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε προεκλογικό γραφείο κανενός, ούτε επιτρέπεται να εφευρίσκει στοιχεία με ψηφοθηρικές προθέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This