Συνεχίζεται ο εποικισμός της ενδοχώρας με άλλους 4.000 μετανάστες

Must Read

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και η πρώτη είδηση που βγήκε, εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης, είναι ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει ακόμα 4.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα έως το τέλος Νοεμβρίου. Μάλιστα, η επίσημη έκφραση είναι άτομα «με προσφυγικό προφίλ», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρύνονται κάποιες περιοχές έναντι άλλων, με βασικό όρο ο πληθυσμός τους να μην ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της κάθε περιφέρειας.

Δείτε επίσης: Ο Χρυσοχοΐδης παραδέχεται ότι χάθηκε η… μπάλα με το μεταναστευτικό

Φυσικά, αναμένονται ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον επιχειρησιακό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ την επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός από τη μεταφορά 4.000 ατόμων από τα νησιά στην ενδοχώρα, στόχος είναι να γίνουν και 10.000 επιστροφές έως το τέλος του 2020.

Δείτε επίσης: «Κινέζικο βασανιστήριο» το μεταναστευτικό: Σύσκεψη στο Μαξίμου με φόντο συνεχείς ροές και αντιδράσεις

Βασικό ζήτημα είναι, επίσης, η ενίσχυση των υποδομών και των υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας, ενώ προχωράει ο σχεδιασμός για την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους έχουν εισέλθει παράνομα και δεν δικαιούνται άσυλο.

Δείτε επίσης: Άλυτο το μεταναστευτικό: Μεταθέτουν το πρόβλημα στην ενδοχώρα – Μπλόκα στη Χίο, τσεκούρια στον Έβρο (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This