«Κινέζικο βασανιστήριο» το μεταναστευτικό: Σύσκεψη στο Μαξίμου με φόντο συνεχείς ροές και αντιδράσεις

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Κίνα και θα υποστεί τώρα το… «κινέζικο βασανιστήριο του μεταναστευτικού, το οποίο έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Κυβέρνησης. Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη μεταφορά και κατανομή των αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα, καθώς και τη χωροθέτηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Πράγμα που ο κ. Μητσοτάκης… αποτασσόταν στις προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά σπεύδει να πράξει τώρα που έγινε πρωθυπουργός…

Δείτε επίσης: Κυριάκος: «Η αποσυμφόρηση των νησιών πρέπει να γίνεται με επιστροφές προς στην Τουρκία» (video)

Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε χθες από την «ομάδα» που έχει συσταθεί με τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Στέλιο Πέτσα, Άκη Σκέρτσο, Τάκη Θεοδωρικάκο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αλκιβιάδη Στεφανή και Μάνο Λογοθέτη και σήμερα στις 12.30 αναμένεται η έγκριση του Πρωθυπουργού, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτος στόχος είναι να μεταφερθούν 4.000 άτομα με «προσφυγικό προφίλ», κυρίως οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: Σοκάρουν τα στοιχεία για τα 4.800 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών – Τα 1.200 από αυτά αγνοούνται!

Όπως είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, βασική αρχή θα είναι να μην ξεπερνούν οι πρόσφυγες το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας, ενώ θα επιλεγούν πόλεις που δεν έχουν ήδη φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Βεβαίως, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι το «1%» θα αυξηθεί πολύ γρήγορα.

Δείτε επίσης: Άλυτο το μεταναστευτικό: Μεταθέτουν το πρόβλημα στην ενδοχώρα – Μπλόκα στη Χίο, τσεκούρια στον Έβρο (video)

Μια ματιά στις επικρατούσες ηλικιακές ομάδες των Ελλήνων, αλλά και των προσφύγων/μεταναστών λύνει τις όποιες απορίες.  Στην πραγματικότητα σύντομα η ψαλίδα θα ανοίξει και το δημογραφικό προφίλ της χώρας θα υποβληθεί σε πολύ μεγάλες αλλαγές.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να υπάρξουν «ζυμώσεις» με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις…

Στο μεταξύ, ακόμα 75 άτομα (πρόσφυγες είτε μετανάστες) έφτασαν το πρωί από τη Μυτιλήνη στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Σάμος» και αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This