«Τρία παιδιά έπαθαν ανακοπή! Τυχαίο;»

«Καταπέλτης» για την Πισπιρίγκου η εντατικολόγος του Νοσοκομείου Ρίου, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα

Must Read

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κάθισε χθες πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ώστε να συνεχιστεί η δίκη της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ήταν η εντατικολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Γεωργία Μάρκου.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο ακροατήριο για όσα διαπίστωσε εξετάζοντας το κοριτσάκι μετά την ανακοπή που αυτό είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και παρατηρώντας τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης σήμερα μητέρας του όσο καιρό αυτή βρισκόταν δίπλα στη κόρη της, εντός του νοσοκομείου. Μια συμπεριφορά που, όπως είπε η κ. Μάρκου, «δεν ταίριαζε στο δράμα που ζούσε αυτή η γυναίκα, η οποία είχε χάσει και τα άλλα δύο της παιδιά, Ιριδα και Μαλένα, και είχε την Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ με ανακοπή».

Ωστόσο, και η συγκεκριμένη γιατρός, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της που έχουν καταθέσει στη δίκη μέχρι σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνυση για ψευδή κατάθεση, καθώς ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της για ψευδή κατάθεση. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας ακόμη μία φορά καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον των γιατρών που φρόντισαν το παιδί ενώ… μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στη μάρτυρα: «Ντροπή σας, παλιάνθρωποι όλοι σας. Ολη η συμμορία με τα ψέματά σας». Στην παρατήρηση, δε, της προέδρου του δικαστηρίου για τον τρόπο που εκφράζεται, ο συνήγορος απάντησε: «Να μου κάνει μήνυση!»

Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

«Ψυχρή και αποστασιοποιημένη»

Νωρίτερα στην κατάθεσή της η γιατρός ανέφερε ότι άρχισε να παρακολουθεί το 9χρονο κοριτσάκι μία ημέρα μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο του Ρίου. «Ηταν ένα παιδί σε βαριά κατάσταση» είπε η κυρία Μάρκου, σημειώνοντας πως το κοριτσάκι έφτασε στο νοσοκομείο τους διασωληνωμένο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο, με τους γιατρούς εκεί να το κρατούν στη ζωή έπειτα από 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ.

«Από το οικογενειακό ιστορικό του παιδιού μάθαμε πως δεν υπήρχε ανακοπή κάποιου μέλους της οικογένειας σε νεαρή ηλικία. Ηταν, βέβαια, οι δύο αδελφές της Τζωρτζίνας που είχαν φύγει από τη ζωή. Επρεπε να διερευνήσουμε το περιστατικό, να δούμε τι θα μπορούσε να προκαλέσει την ανακοπή» είπε η γιατρός. σημειώνοντας πως καμία από τις εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι «δεν ανέδειξε κάτι» και πως την πέμπτη ημέρα μετά την αποσωλήνωσή της η 9χρονη «άρχισε να παρουσιάζει κάποιες αντιδράσεις, όπως να κινεί τα μάτια της και τα άκρα της».

Οπως ανέφερε η κ. Μάρκου, ο συνάδελφός της Ανδρέας Ηλιάδης, με δεδομένους τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, συνέστησε στη Ρούλα Πισπιρίγκου να δει γενετιστή, καθώς εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε τέταρτη εγκυμοσύνη και έπρεπε να ξέρει τι θα γίνει με το μωρό. «Μάθαμε για τη Μαλένα. Ηταν ένα παιδί που ήταν καλά γενικά και οι εξετάσεις του δεν έδειχναν να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία. Μετά ήταν και το μωρό, που πέθανε στην κούνια. Συνδυάζοντας όλα αυτά και βλέποντας και τη συμπεριφορά των γονιών, που ήταν κάπως ψυχρή και αποστασιοποιημένη και κυρίως της μητέρας, σκεφτήκαμε μήπως εκείνη είχε προκαλέσει κάποιο κακό στα παιδιά, γιατί ήταν παρούσα και στα τρία» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός.

Στη συνέχεια αποσαφήνισε: «Δεν είδαμε, δηλαδή, μια αντίδραση της μάνας που να ταιριάζει με το μέγεθος του δράματος που ζούσε. Ηταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη. Σκεφτήκαμε μήπως εκείνη είχε προκαλέσει κάτι στα παιδιά. Και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς αυτό. Είχαμε όμως δύο παιδιά που είχαν πεθάνει από ανακοπή και το τρίτο να βρίσκεται στη ΜΕΘ έπειτα από ανακοπή και χωρίς τίποτα παθολογικό. Πόσο τυχαίο μπορούσε να είναι όλο αυτό;»

Ακολούθως η γιατρός μίλησε για τα επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι όσο νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Μονάδα του νοσοκομείου – ποτέ, όμως, όσο βρισκόταν στη ΜΕΘ. «Τρεις φορές εισήχθη στη ΜΕΘ και ποτέ εκεί δεν εμφανίστηκε κανένα φαινόμενο σαν και αυτά που εμφάνιζε στη μονάδα, όπως βραδυκαρδία και σιελόρροια» είπε η μάρτυρας, απαριθμώντας στη συνέχεια τις ενέργειες που έκανε ο κ. Ηλιάδης προκειμένου να μάθει τι συνέβαινε με το παιδί – μεταξύ αυτών, και να συζητήσει για το περιστατικό με ψυχιάτρους του νοσοκομείου.

Η μικρή Τζωρτζίνα, όταν ακόμη ήταν ευτυχισμένη, υγιέστατη και ζωντανή…

Επιμένει ο Κούγιας για ιατρικό λάθος

Και κατά τη χθεσινή δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας επέμεινε στην εκδοχή του ιατρικού λάθους και της ιατρικής αμέλειας, η οποία εν τέλει, όπως αφήνει να εννοηθεί, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού.

Απαντώντας η μάρτυρας Γεωργία Μάρκου, εντατικολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, επέμενε πως οι γιατροί υπέβαλαν το παιδί σε όλους τους ελέγχους και ποτέ τίποτα το παθολογικό δεν εντοπίστηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This