53χρονη στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της! Σοκαριστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

Τι μπορούν να κάνουν τα θύματα για να προστατευθούν

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες που πέφτουν στα χέρια των βίαιων αντρών ακόμα και των συζύγων τους.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο συνέβη στην Δεσκάτη Γρεβενών όταν μια 53χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 61χρονο σύζυγό της για αδιευκρίνιστη αιτία!

Μάλιστα, η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Ο νταής συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στο εισαγγελέα με τνη κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας ενώ αναμένεται να δικαστεί την Παρασκευή.

Το θύμα κατήγγειλε πως ο άντρας της έχει γίνει πολύ βίαιος απέναντί της τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία

Συγκλονίζουν τα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου περίπου 3.100 γυναίκες έπεσαν θύματα κακοποίησης το 2023 και βρήκαν τη δύναμη να το καταγγείλουν.

«Έχουμε 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, τα οποία οι γυναίκες πλέον τα γνωρίζουν» δήλωσε η κ. Δημογλίδου τονίζοντας ότι μια καταγγελία μπορεί να γίνει σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά.

Μιλώντας για τον σημαντικό αυτό θεσμό, η εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι το 70% του προσωπικού στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας αποτελείται από γυναίκες καθώς στην πλειονότητά τους τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες.

«Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε πάνω από 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες», τόνισε σχετικά.

Η ίδια αναφέρθηκε στο panic button (κουμπί πανικού), ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο όπως είπε γνωρίζουν πλέον οι γυναίκες.

«Ζητούν να λάβουν τον κωδικό και να κατεβάσουν αυτή την εφαρμογή, να την έχουν στη διάθεσή τους και να τη χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:



Δείτε επίσης:

Στη φυλακή ο 54χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την εγκυμονούσα σύντροφό του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This