Δίκη Μπ Αναγνωστόπουλου: «Χειριστικός και ναρκισσιστής ο κατηγορούμενος», είπε ψυχίατρος

Η αλλαγή στη συμπεριφορά της Καρολάιν που είδαν η φίλη και η γειτόνισσα της

Συντάκτης: Newsroom

Μια πολύ στενή φίλη της Καρολάιν Κράουτς κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας από τον ίδιο τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα μετά από πέντε διακοπές και ο 34χρονος πιλότος ο οποίος είναι κατηγορούμενος ήταν παρών στο δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης:

«Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της Δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Η ψυχίατρος

«Ο άνθρωπος αυτός σχεδιάζει μεθοδικά το μέλλον του. Ετοιμάζεται να δώσει στη Νομική. Μετά την καταδίκη του έστειλε επιστολή στην μητέρα της γυναίκας που δολοφόνησε και με χειριστικό τρόπο της λέει “δεν έγιναν έτσι τα πράγματα”. Αυτήν την επιστολή θέλει να την δώσει στην κόρη του».

Ως ένα χειριστικό άτομο «που πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» περιέγραψε στην κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς, Άλκηστις Ηγουμενάκη, τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Καρολάιν Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Έχοντας μελετήσει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων και το ημερολόγιο της Καρολάιν και μετά από συνεντεύξεις με τη μητέρα του θύματος, η ψυχίατρος κατέθεσε στο δικαστήριο την άποψη που έχει σχηματίσει για τον 35χρονο πιλότο, με τον οποίον, όπως είπε, δεν έχει έλθει σε επαφή.

Η μάρτυρας αναφερόμενη σε χειριστική προσωπικότητα, επικαλέστηκε στο δικαστήριο την επιστολή που έστειλε, μέσω του πατέρα του, στη μητέρα της Καρολάιν μετά την καταδίκη του σε ισόβια στον πρώτο βαθμό.

«Σε αυτό το γράμμα φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί απέναντι στη μητέρα της γυναίκας που ο ίδιος σκότωσε, «συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα». Η μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κ. Κράουτς φράσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» αλλά και την καταληκτική τής επιστολής «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

Όπως ανέφερε στην κατάθεση της η μάρτυρας, θεωρεί ότι η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει από αυτόν τον γάμο. Επικαλούμενη μάλιστα τη φράση από το ημερολόγιο του θύματος «δεν θα με αφήσει να φύγω έτσι» κατέθεσε: «Το “έτσι” που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο. Το “έτσι” εμένα κάτι μου λέει. Ήξερε πως δεν θα φύγει χωρίς επιπτώσεις. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει…».

Η κυρία Ηγουμενάκη είπε επίσης ότι στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει εντελώς οποιαδήποτε ενσυναίσθηση.

«Απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία να βλέπει τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του… Λείπει κάθε συναίσθημα απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει… Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το “Εγώ” παρά πολύ έντονο: Όλα είναι κτήμα μας: Η γυναίκα μας, ο σκύλος μας. Ενεργεί αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων».

Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας του θύματος. Ο εισαγγελέας αλλά και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν.

Η φίλη

Η γυναίκα η οποία είχε περάσει με την Κάρολαιν στην ίδια σχολή κατέθεσε πως είδε μια σταδιακή αλλαγή στη συμπεριφορά της μετά τον γάμο της.

Όπως τόνισε το εξωστρεφές, κοινωνικό και χαρούμενο κορίτσι είχε μετατραπεί σε έναν κλειστό χαρακτήρα και συζητούσε μαζί της μόνο για συγκεκριμένα θέματα στις συναντήσεις τους.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στις περισσότερες συναντήσεις ήταν μαζί τους και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ενώ πολύ λίγες ήταν οι φορές που κατάφεραν να συναντηθούν οι δυο τους με τον κατηγορούμενο να πηγαίνει και να παίρνει την άτυχη κοπέλα από τα ραντεβού της.

Η μάρτυρας συνάντησε για τελευταία φορά την φίλης της στις 10 Μαΐου 2021, μία ημέρα πριν το έγκλημα.

«Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος τού κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που θα ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος εκεί;

   Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε: έκανε ένα μορφασμό δυσφορίας σε μένα. Είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο: Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στον χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

   Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

  Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από σχέση της;

   Μάρτυρας: Όχι

Τι είπε η γειτόνισσα

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση της γειτόνισσας του ζευγαριού, η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Την πρώτη φορά που κατέθεσε είπε πει ότι είχε αντιληφθεί ότι η Καρολάιν ζούσε περιορισμένη, ότι δεν είχε χρήματα μέχρι την ώρα που επέστρεφε ο σύζυγός της στο σπίτι και ότι το τελευταίο διάστημα είχε καταλάβει ότι ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένη και δη τη μοιραία ημέρα πριν τη δολοφονία της.

Η Αγγελική Γερολυμάτου είπε πως της είχε κάνει εντύπωση ότι «ο κατηγορούμενος μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν. Της κρατούσε το γόνατο και έλεγε π.χ. “εμείς θα κάνουμε αυτό”. Μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση αυτό».

Όπως είπε, όταν μιλούσε ο Αναγνωστόπουλος η Καρολάιν σιωπούσε.

Ο αστυνομικός

Στη δίκη κατέθεσε επίσης ο αστυνομικός που ανέλαβε να αναλύσει όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και από την άρση απορρήτου επικοινωνιών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Ο μάρτυρας είπε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό τού κατηγορούμενου που ζητήθηκε αφού πλέον η αστυνομικές Αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία.

«Το κινητό τού κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε, είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος».

Οι Πανελλήνιες

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο μέρες η δίκη διεκόπη γιατί ο κατηγορούμενος πιλότος ισχυρίστηκε ότι διαβάζει για τις Πανελλήνιες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πιλότου, ήταν βούληση του κατηγορούμενου να μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται στο δικαστήριο.

Ωστόσο, ο δολοφόνος χάνει την έναρξη των εξετάσεων καθώς χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η έκτακτη μεταγωγή του κατηγορούμενου πιλότου από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η παρουσία του στην Αθήνα σημαίνει ότι ακυρώνονται για εκείνον οι Πανελλήνιες, καθώς είναι αδύνατο να βρίσκεται πάλι πίσω στη φυλακή το πρωί της Παρασκευής, όπου θα έδινε το πρώτο μάθημα στο εξεταστικό κέντρο που ετοιμαζόταν ήδη εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Δείτε βίντεο:


Δείτε επίσης:

«Χάνει» την έναρξη των Πανελλαδικών ο Αναγνωστόπουλος – Η μεταγωγή στο Εφετείο

Γλυκά Νερά: Διακόπηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου – Ένταση ανάμεσα στους δικηγόρους
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Τα αιτήματά τους και τι διεκδικούν

Βρέθηκε ο 38χρονος από την Άρτα που είχε εξαφανιστεί με τον πατέρα του –...

Υπόθεση θρίλερ με τον πατέρα και τον γιο που εξαφανίστηκαν ενώ επέστρεφαν από το Νοσοκομείο Λαμίας στην Άρτα

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Elias: Στη δίνη του «κυκλώνα» η Θεσσαλία

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» - Δείτε live την πορεία του φαινομένου

Πώς αναδιαμορφώνεται το Τατόι – Εγκρίθηκε το υψηλό μπάτζετ

Πλήρης αλλαγή στο π. βασιλικό κτήμα

Πιάστηκε στα πράσα με 20 κιλά κάνναβη!

Στην σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν χθες οι Αρχές στην Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος Αλβανός συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, στην περιοχή της...

Προβληματίζει η σεισμική άπνοια – Τι εξηγεί ο Γ. Παπαδόπουλος για Κορινθιακό και Αττική

Αναστάτωση και συνάμα προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα οι σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό Κόλπο τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο περίπου...

Σε εγρήγορση για τη νέα κακοκαιρία: Αγωνία σε Θεσσαλία και προβλήματα σε Αχαΐα, Κορινθία...

Ανησυχία για τη στατικότητα των κτιρίων με το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Κλειστό 1 στα 4 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας!

Τα πιο πολλά κενά ή αδιάθετα καταστήματα εντοπίζονται στις στοές

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη έχασε χρήματα και χρυσαφικά αξίας 250.000 ευρώ από «μαϊμού» τεχνικό

Την Γη κάτω από τα πόδια της έχασε μία ηλικιωμένη στην Θεσσαλονίκη, όταν συνειδητοποίησε ότι ένας δήθεν τεχνικός της άρπαξε μετρητά και κοσμήματα, συνολικής...

Χειρουργείο στα πόδια για τον 13χρονο που έπεσε από από ύψος πέντε μέτρων σε...

Σοβαρά τραύματα στο σώμα έχει το 13χρονο αγόρι, που έπεσε χθες Δευτέρα, από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία.Ο...

Άφησαν έξω από πλοίο μητέρα δύο παιδιών γιατί δεν είχε πιστοποιητικά ότι είναι δικά...

Οι λιμενικοί επικαλέστηκαν το «γράμμα του νόμου»

Ν. Τζανάκης: «Η νόσος των πτηνοτρόφων σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι θανατηφόρα»

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά για ακόμη μία φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με τις αρρώστιες που απειλούν τους κατοίκους των...

Οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Σεπόλια

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκος Αποστολόπουλος για Στέφανο Κασσελάκη: «Έχει γίνει το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας πως θα ήθελε πολύ να τον ντύσει αλλά και... να τον...

Λάκης Γαβαλάς για Στέφανο Κασσελάκη: «Σε ένα θεματικό πάρτυ φορούσε κόκκινο φόρεμα και γόβες και ήταν εξαιρετικός»

Ο Λάκης Γαβαλάς έκανε κάποιες δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast@Star» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καλοκαιρινές του διακοπές, στη συμμετοχή του στη σειρά...

Δραματικές στιγμές στο σπίτι του Γιώργου Αγγελόπουλου – Κηδεία μετά τον γάμο!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να χαρεί τον γάμο του με την αγαπημένη του Δήμητρα Βαμβακούση ο Γιώργος Αγγελόπουλος και βυθίστηκε στο πένθος.Μόλις λίγες ώρες...

Δημοσκόπηση: Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον εξελέγη με μεγάλη διαφορά ο Στέφανος Κασσελάκης. Πλέον το ερώτημα είναι εάν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα...

Αντίο Κυριάκο…

Ακριβώς όπως τα έγραψε το Antinews (Έρχεται ο αντικαταστάτης του Κυριάκου;).Του Αδέξιου ΔεξιούΣιγά που δε θα κατάφερναν οι «σύμμαχοι» να επιβάλλουν τον εκλεκτό...

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη αποκαλύπτει πως κατάφερε να χάσει 50 κιλά

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Vita και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσπάθειά της να χάσει βάρος και συγκεκριμένα 50 ολόκληρα κιλά,...

Δάκρυα στην Πάτρα για τον 3χρονο Δημήτρη που σκοτώθηκε στο σοκαριστικό τροχαίο με τη Jaguar

Μουδιασμένοι είναι οι κάτοικοι της Πάτρας μετά από το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 3 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι...

Για ποτάρες βγήκαν Στέφανος, Τάιλερ και η τρανς Αλίκη Βασιλούδη: Θα κάνουν μαζί εκπομπή

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ, βγήκαν για ποτό μαζί με τη γνωστή τρανς Αλίκη Βασιλούδη όπως είδαμε σε σχετικό βίντεο...
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ