«Τσάκωσαν» σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στον Πειραιά – Πέντε συλλήψεις

Τα κέρδη τους ανέρχονται σε πάνω από 46.000 ευρώ

Must Read

Τέλος στην δράση μιας σπείρας που «έριχνε» ναρκωτικές ουσίες στο λιμάνι του Πειραιά έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικής της Ασφάλειας Πατρών.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες σε πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχε συγκεντρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με την βοήθεια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στα σπίτια τους, σε περιοχές της Αττικής, οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε στον Πειραιά ένας εκ των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν 1.820 γραμμάρια κάνναβης, 192,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 10.340 ευρώ, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα και τέσσερις μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της σπείρας από τη διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 46.640 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν στις οικίες τους σε περιοχές της Αττικής και συνέλαβαν, τρεις αλλοδαπούς άνδρες και δυο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της.

Επισημαίνεται ότι, οι τρεις από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια τους.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Παράλληλα, σε βάρος 53 ατόμων, σχηματίσθηκε πλημμελληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες,  ενέχονται από την 8 έως την 23 Μαΐου 2023, στην περιοχή του Πειραιά,  σε (153) περιπτώσεις αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, σε 53 χρήστες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός καθόριζε την τιμή πώλησης των ναρκωτικών στους χρήστες, ενώ η συλληφθείσα γυναίκα κατείχε το ρόλο της αποθηκάριου των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορούμενων, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στον Πειραιά, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

(1.820) γραμμάρια κάνναβης,
(192,9) γραμμάρια κοκαΐνης,
(10.340) ευρώ,
(4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
(7) κινητά τηλέφωνα και
(4) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται στις (46.640) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This