Μενίδι: Κινητοποίηση κατοίκων έξι χρόνια μετά τον χαμό του Μάριου – Τι ζητούν

Για τον χαμό του μαθητή έχουν συλληφθεί δύο Ρομά

Must Read

Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα στο Μενίδι οι κάτοικοι με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών από τον τραγικό χαμό του 11χρονου Μάριου Δημήτριου Σουλούκου ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής από αδέσποτη σφαίρα.

Οι κάτοικοι βγαίνουν στο δρόμο «φωνάζοντας» για ακόμη μια φορά για το μεγάλο ζήτημα της εγκληματικότητας που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία και την περιθωριοποίηση.

Να σημειωθεί ότι για τον θάνατο του 11χρονου συνελήφθησαν δύο Ρομά οι οποίοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Δεν ξεχνάμε τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή μας Μάριου-Δημήτριου, από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του, συνέπεια της εγκληματικής ολιγωρίας τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και του κράτους, αφού, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στις Αχαρνές η παραβατικότητα – εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, όλοι κωφεύουν υποθάλποντας στην ουσία αυτή την κατάσταση. Οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα είναι ακόμα ΕΔΩ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Και συνεχίζουν:

«Η συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής μας (έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής.

Η εγκληματική δραστηριότητα με αιχμή το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, το λαθρεμπόριο γενικά που αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, βρίσκονται διασυνδέσεις με μηχανισμούς του αστικού κράτους, γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία».

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αχαρνών και τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής.

Το ραντεβού θα δοθεί στις 19:30 το απόγευμα στο θεατράκι του Δημαρχείου, επί της οδού Φιλαδελφείας 87.

Δείτε επίσης:

Θάνατος Μάριου στο Μενίδι: Σε δίκη δύο ύποπτοι! Η αντίδραση του πατέρα του 11χρονου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This