Σοκ: Ακόμα μια γυναίκα «έσβησε» στη Χαλκιδική περιμένοντας ασθενοφόρο – Η απόλυτη διάλυση του ΕΣΥ!

Μετά από 1 ώρα και ένα τέταρτο έφτασε το ασθενοφόρο στην Ουρανούπολη!

Must Read

Αιτία να θρηνούμε νεκρούς έχει γίνει η απόλυτη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Κι ενώ εδώ και τρεις μέρες προκαλεί σοκ η είδηση ότι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μια τουρίστρια 63 ετών στη Χαλκιδική, έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των νεκρών που «έσβησαν» αναμένοντας βοήθεια.

Το νέο περιστατικό που προκαλεί σοκ σημειώθηκε στην Ουρανούπολη όπου μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία κατέρρευσε και άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μετά από μια ώρα και ένα τέταρτο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα και το μεσημέρι της Τετάρτης αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ουρανόπουλης και έκατσε σε ταβέρνα μαζί με την παρέα της. Εκεί, αισθάνθηκε αδιαθεσία και άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Τεράστιες οι αποστάσεις, λίγα τα κέντρα Υγείας και τα ασθενοφόρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ολόκληρη η Χαλκιδική διαθέτει μόλις 5 Κέντρα Υγείας, την ώρα που οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου ωστόσο χρειάστηκε 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να διανύσει την απόσταση. Έως ότου φτάσει, η γυναίκα είχε πάθει ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των πολιτών να της κάνουν ανάνηψη με απινιδωτή που υπήρχε στο κατάστημα, δυστυχώς η 63χρονη κατέληξε.




Υπενθυμίζεται ότι μια 63χρονη γυναίκα στην Κω ξεψύχησε σε καρότσα αγροτικού την περασμένη Κυριακή επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να την μεταφέρει έγκαιρα στο νοσοκομείο, ενώ το πρωί της Τρίτης μια 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη και το αγέννητο παιδί της έχασαν τη ζωή τους επειδή το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μετά από τέσσερις ώρες!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσε να διεκδικήσει αποζημιώσεις για το σκάνδαλο της Novartis που προκάλεσε αλόγιστη ζημιά στο δημόσιο -όπως έκαναν και άλλες χώρες- και με τα χρήματα αυτά να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Αντ’αυτού όμως στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των παροχών Υγείας, αφήνοντας το ΕΣΥ στην τύχη του με ελλείψεις προσωπικού και εφοδιαστικής υποστήριξης, ενώ παράλληλα παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, υποστηρίζοντας ότι έχει βάλει ως κύριο στόχο για το…. μέλλον, την αναβάθμιση της Υγείας. Δηλαδή ομολογεί ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε καμία κίνηση για να στηρίξει και να ενισχύσει τη Δημόσια Υγεία, όπως έκανε άλλωστε και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This