Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου που ξεψύχησε περιμένοντας ασθενοφόρο – «Καλέσαμε 20 φορές» καταγγέλλουν συγγενείς

Σοκάρουν οι καταγγελίες των συγγενών- «Μας κορόιδευαν»

Must Read

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι μόλις μια ημέρα μετά τον τραγικό θάνατο της 63χρονης στην Κω που κατέληξε πάνω σε καρότσα επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, ένα κορίτσι μόλις 19 ετών στη Νέα Μάκρη «έσβησε» πριν φέρει στον κόσμο το παιδί της, αφού το όχημα του ΕΚΑΒ καθυστέρησε σχεδόν 4 ώρες!

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για την διακομιδή της 19χρονης εγκύου στο νοσοκομείο. Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της 19χρονης εγκύου σοκαρισμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν το κορίτσι τους με τόσο άδικο τρόπο, ενώ καλούσαν απελπισμένοι το ΕΚΑΒ για βοήθεια και από το κέντρο του απαντούσαν ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο!

Συντετριμμένη η ανιψιά της 19χρονης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές αγωνίας, καταγγέλλοντας ότι κάλεσαν 20 φορές το 166 και η απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο για να παραλάβει την εγκυμονούσα.

Το σπίτι που έμενε η 19χρονη στη Νέα Μάκρη

«Σηκώθηκε το πρωί, έστειλε τον άνδρα της για δουλειά. Πήγε τουαλέτα και εκεί άρχισαν μερικοί πόνοι. Παίρνει τον άντρα της, έρχεται πίσω. Άρχισε να κάνει εμετούς, να παγώνει, να της φεύγουν τα μάτια από εδώ και από εκεί, να μουδιάζει. Και πήραμε το ΕΚΑΒ από τις 10 παρά 20, ξαναπήραμε στις 11.30, το πήραμε για 20 φορές. Μας κοροϊδευαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα, ότι το ΕΚΑΒ είναι στο δρόμο. Μας είπαν ότι έχει υψηλή πίεση. Είχαμε πάρει και στις 8 το πρωί» είπε η ανιψιά της 18χρονης μιλώντας στο protothema και πρόσθεσε: «Τελικά, το ασθενοφόρο ήρθε κατά τις 13:30 που η κοπέλα ήταν με σφυγμό αλλά ο σφυγμός της ήταν πολύ χαμηλός».

Η νεαρή κοπέλα περιέγραψε τις προσπάθειες των συγγενών να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στην 19χρονη: «Μετά ήρθαν κάτι φίλοι μας από Αθήνα πιο γρήγορα από το ΕΚΑΒ. Όταν ήρθαν οι συγγενείς μας τη σηκώσαν αλλά λιποθύμησε. Πήραμε πάλι το ΕΚΑΒ και αρχίσαμε να φωνάζουμε και μας είπαν να μην τη μετακινήσουμε γιατί θα έρθουν εκείνοι. Άρχισε ο θείος μου να της κάνει τις πρώτες βοήθειες. Όταν ήρθε εδώ το ΕΚΑΒ μας είπε ότι έχει πολλή μεγάλη πίεση και πολύ χαμηλό σφυγμό. Ήταν πάρα πολύ χαμηλός. Πάμε στο Νοσοκομείο, στην Νέα Μάκρη, και το ασθενοφόρο δήλωσε πως τα κορίτσια ήταν νεκρά αλλά δεν ήταν νεκρά» ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάλεσαν ταξί για να μεταφέρουν την 19χρονη στο νοσοκομείο, ωστόσο ο οδηγός δεν ανέλαβε την ευθύνη: «Το ταξί ήρθε και είδε πως λιποθύμησε στις σκάλες και λέει “δεν την παίρνω” γιατί μπορεί να χρειαστεί οξυγόνο και εγώ δεν έχω. Και έφυγε το ταξί».




Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το ΕΚΑΒ διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε με την περίπτωση της 19χρονης, ενώ το υπ. Υγείας αναφέρει ότι διερευνά τις συνθήκες για τη μεταφορά των ασθενών.




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This