Πυρ ομαδόν κατά της ΝΔ για την «εγκληματική κατάρρευση» ΕΣΥ και ΕΚΑΒ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ» - Βέλη από Τσαπανίδου, Κριθαρίδη και Μάντζο

Must Read

«Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε δήλωσή της αναφορικά με το θάνατο της 19χρονης εγκύου, στη Νέα Μάκρη, που «έφυγε από τη ζωή μαζί με το αγέννητο μωρό της, λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου όπως καταγγέλλει η οικογένειά της».

Η κ. Τσαπανίδου αναφέρει ότι «μια γυναίκα στην Κω πέθανε γιατί δεν υπήρχαν οδηγοί για τα ασθενοφόρα του νησιού» και «λίγες ώρες μετά, άλλη μια τραγική είδηση μας συγκλονίζει όλους». Τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα».

«Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες ανάγκες όλων των ανθρώπων», υπογραμμίζει.

Κριθαρίδης: «Το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε εγκληματική κατάρρευση»

Σχόλιο για τον τραγικό χαμό της 19χρόνης εγκύου που περίμενε επί ώρες ένα ασθενοφόρο στη Νέα Μάκρη έκανε και ο Μιχάλης Κριθαρίδης, Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη:

«Μετά τον τραγικό χαμό της 63χρόνης στην Κω και 19χρόνη έγκυος στην Αττική έχασε την ζωή της μαζί με το αγέννητο μωρό της αφού πρώτα περίμενε για ατελείωτες ώρες ένα ασθενοφόρο να την μεταφέρει σε κάποια δημόσια δομή υγείας. Το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε εγκληματική κατάρρευση».

Δημήτρης Μάντζος: «Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας με κόστος σε ανθρώπινες ζωές»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για διαχρονικές παθογένειες του ΕΣΥ, ρίχνοντας ωστόσο τα βέλη του προς τη ΝΔ για «το κοινωνικό κράτος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια».

«Γιατί είμαστε τρίτοι από την κορυφή στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ; Γιατί έχουμε ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας; Γιατί έχουμε μισθούς αναξιοπρέπειας στους υγειονομικούς μας; Γιατί έχουμε ελλιπές προσωπικό και τόσες πολλές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες; Γιατί έχουμε ένα ΕΚΑΒ σε πλήρη αποδιοργάνωση, χωρίς σχεδιασμό, με ένα ασθενοφόρο να καλύπτει όλη τη νησιωτική Ελλάδα; Και τώρα βλέπουμε και τριάντα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στην Ανατολική Αττική να μην υπάρχει ούτε δημόσιο νοσοκομείο ούτε κάλυψη από ασθενοφόρο!», ανέφερε και συνέχισε:

«Τα διαχρονικά προβλήματα θα πρέπει κανείς να τα βλέπει αλλά να αναλαμβάνει και τις ευθύνες. Υπάρχει ευθύνη της ΝΔ που αυτήν τη στιγμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο, ως απάντηση της ΕΕ στην πανδημία, η χώρα μας αντλεί 2-4% και μάλιστα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του ΕΣΥ, την ώρα που οι γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία, δίνουν 8-10% των χρηματοδοτήσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς έχουμε μιλήσει από την αρχή για 8-10% από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για κάλυψη των κενών σε προσωπικό.  Όταν τα λέγαμε, ήμαστε λαϊκιστές. Τώρα που το λέμε, είμαστε επίκαιροι».

«Το 2019 είχαν πει πολλά, προεκλογικά, στη ΝΔ. Έκτοτε, όμως, σηκώνουν τα χέρια ψηλά στην υγεία. Είτε ομολογούν την πλήρη αποτυχία είτε στρώνουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ είτε και τα δύο μαζί -ό,τι κι αν ισχύει, κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ιδρύσει το ΕΣΥ, το έχει ενισχύσει και έχει σταθεί στο πλάι του. Δεν το ιδιωτικοποίησε, ούτε σήκωσε τα χέρια ψηλά στην εγκατάλειψή του. Αυτά έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This