Κηφισιά: «Το ένα όχημα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα», λέει σύμβουλος τροχαίων για το ατύχημα

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί

Must Read

Στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έγινε σήμερα το πρωί στην Κηφισιά με έξι άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο τραυματισμένα αναφέρθηκε ο σύμβουλος τροχαίων ατυχημάτων, Αντώνης Μορφονιός τονίζοντας ότι δεν τηρούνται καθόλου οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα:

«Για ακόμη μια φορά η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Συνέβη στην Κηφισιά ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα δύο οχήματα ήρθαν μετωπικά σε σύγκρουση και εν συνεχεία εκτροχιάστηκαν στο κράσπεδο του κάθε ρεύματος έκαστο. Ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και εμβόλισε το άλλο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την εμπειρία του. ο πρώτος και βασικός λόγος πρόκλησης των ατυχημάτων είναι η αμέλεια ενώ τόνισε ότι η οδηγική παιδεία στην χώρα πρέπει να αναβαθμιστεί.

«Τα οχήματα, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιαστεί όμως ο ΚΟΚ όμως παραμένει ίδιος. Πρέπει η πολιτεία να αναθεωρήσει άμεσα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» δήλωσε ο σύμβουλος τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν οι οδηγοί είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου.

«Βλέπουμε όλοι ότι υπάρχει χρήση κινητού τηλεφώνου. Έχω δει πάρα πολλούς στα κοινωνικά δίκτυα να κάνουν live μεταδόσεις ενώ οδηγούν. Έχω δει πάρα πολλούς οδηγούς, σε ποινικές δικογραφίες, όχι απλά να είναι μεθυσμένοι αλλά να έχουν ποσοστό αλκόολ στο αίμα τους 7 – 8 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο».

Ο κ. Μορφονιός πως ο πραγματικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσα καταγράφονται ενώ πρότεινε να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας στον οποίο θα συμμετέχει η ασφαλιστική αγορά και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Δείτε βίντεο:



Τι συνέβη

Ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, Δευτέρα 12/6, στην Κηφισιά με την εμπλοκή δύο οχημάτων και τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων εκ των έξι επιβατών.

Συγκεκριμένα, η σφοδρότατη σύγκρουση μεταξύ δύο ΙΧ σημειώθηκε στο ύψος της Θησέως, προς το Κεφαλάρι.

Από τη σύγκρουση, που έγινε κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, το ένα όχημα καρφώθηκε σε πινακίδα οδοσήμανσης και το δεύτερο εξετράπη προς το αντίθετο ρεύμα και καρφώθηκε σε σε δέντρο που υπήρχε μπροστά από ένα βενζινάδικο.  

 

 

Από τα ΙΧ που έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδηρικών απεγκλωβίστηκαν έξι άτομα τα οποία έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα είναι σοβαρά. 

 


Το τροχαίο συνέβη στη συμβολή Κηφισίας και Δηλιγιάννη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία. Ο δρόμος έκλεισε προσωρινά για να καθαριστεί.

 

Δείτε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας – 6 τραυματίες στο νοσοκομείο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This