Τελευταίο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές με τα ειδικά μαθήματα

Αναλυτικά όσα χρειάζεται να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις στα Αγγλικά

Must Read

Το τέλος της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα, καθώς θα ακουστεί το τελευταίο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα κάνουν τα τελευταία τους μαθήματα οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους οι μαθητές και οι μαθήτριες των γυμνασίων (προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις) και των λυκείων (προαγωγικές εξετάσεις).

Συνέχεια για τα ΕΠΑΛ

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται σήμερα τα μαθήματα ειδικότητας, για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα.

Αύριο, Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Ειδικά Μαθήματα

Το Σάββατο ξεκινούν εξετάσεις των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, όπως υπενθυμίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) όλης της χώρας θα εξεταστούν στα Ειδικά Μαθήματα μέχρι τις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, στις 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Αγγλικών θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα στις 10.00πμ. Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, οι εξετάσεις των Γερμανικών ξεκινούν στις 8.30πμ. Την ίδια ώρα, θα συνεχιστούν οι εξετάσεις στο Ελεύθερο Σχέδιο (20 Ιουνίου), στο Γραμμικό Σχέδιο (21 Ιουνίου) και στην Αρμονία (22 Ιουνίου).

Ακολουθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων στις 16.30μ.μ. και το Σάββατο 24 Ιουνίου, η Μουσική Αντίληψη και Γνώση στις 12.30μμ. Ο κύκλος των εξετάσεων στη μουσική, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, με τη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (8.30πμ).

Στις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Γαλλικά (8.30πμ), στις 28 Ιουνίου στα Ισπανικά (8.30) και οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Ιουνίου με την εξέταση στα Ιταλικά (8.30πμ).

Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών

Οι υποψήφιοι του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου και κατά προτίμηση την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Για το συγκεκριμένο μάθημα, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα, που έχουν οριστεί από τις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα οποία έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στα Λύκεια.

Για τους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

  • Όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής καθώς και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο συγκρότημα του 59ου Γενικού Λυκείου Αθηνών και του 59ου Γυμνασίου Αθηνών (Σεκούνδου 10, ΤΚ 11143 – Άνω Πατήσια).
  • Όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά καθώς και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο 50ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο παρακείμενο 50ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Χατζηαποστόλου 74-76 και Δόρδου, ΤΚ 10443 – Αθήνα).
  • Όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς (Θεμιστοκλή Σοφούλη 114, ΤΚ 55131).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This