Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο ιερέας που έκανε «παπαδάκια» τα κορίτσια 

Tι αναφέρει η ανακοίνωση της Ενορίας Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα

Must Read

Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο ιερέας της Ενορίας Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία επειδή έντυσε δύο κορίτσια «παπαδάκια».

Μετά από την απολογία του στην Αρχιεπισκοπή για την κίνησή του αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις στον εκκλησιαστικό χώρο, η Ενορία εξέδωσε ανακοίνωση για τον Εφημέριο π. Αλέξανδρο Καριώτογλου που δέχτηκε συμπαράσταση από τους πιστούς και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενορίας Αγίου Νικολάου Ραγκαβά:

Επειδή «Οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι κανόνια» για να σκοτώνουμε τους συνανθρώπους μας, -όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος-, το κάλεσμα της Ορθόδοξης ποιμαντικής προς το σύγχρονο άνθρωπο, θεωρούμε ότι συμπυκνώνεται στην προσευχή του Αγίου Σωφρονίου, ενός σύγχρονου Αγίου από το Έσσεξ της Αγγλίας.

«Κύριε, Ιησού Χριστέ,

Εσύ που με την ανάβασή Σου στο Γολγοθά μας εξαγόρασες από την κατάρα του Νόμου, και άπλωσες τα άχραντα χέρια Σου πάνω στον Σταυρό σαν αγκαλιά για να συγκεντρώσεις τα τραυματισμένα παιδιά του Θεού σε ένα σύνολο μέσα στην Εκκλησία σου,

Εσύ που κάλεσες, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε ενότητα όλους χωρίς καμία εξαίρεση,

Εσύ, που παρακάλεσες τον Πατέρα Σου, ώστε «όλοι να είμαστε ένα», όπως κι Εσύ είσαι ένα με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα,

δώσε μας χάρη και σοφία να εκπληρώνουμε την εντολή αυτήν κάθε στιγμή της ζωής μας, και ενίσχυσέ μας στον αγώνα της αγάπης, όπως

Εσύ μας δίδαξες λέγοντας:

«Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα».

Δώρισέ μας, με τη βοήθεια του Παναγίου Σου Πνεύματος, τη δύναμη να ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας, ο ένας απέναντι στον άλλον, κατανοώντας ότι: «όποιος αγαπά περισσότερο, περισσότερο και ταπεινώνεται».

Δίδαξέ μας να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλο, να κουβαλάμε τα βάρη των άλλων με υπομονή, και ένωσέ μας με το σύνδεσμο της ακατάλυτης αγάπης στο Άγιο Όνομά Σου.

Χάρισέ μας την ικανότητα να βλέπουμε σε κάθε ένα αδελφό και σε κάθε μία αδελφή μας την εικόνα της ανείπωτης δόξας Σου,

και να μην ξεχνάμε ότι «ο αδελφός μας είναι η ίδια μας η ζωή».

Ευχαριστούμε τον ποιμένα μας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για την αγάπη και την ακλόνητη εκτίμηση προς το πρόσωπο του εφημερίου της Ενορίας μας, π. Αλέξανδρο Καριώτογλου».

Δείτε επίσης:

Τιμώρησαν τον ιερέα στην Πλάκα που έκανε «παπαδάκια» δύο… κορίτσια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This