Εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού: «Είναι υπερβολικός ο αριθμός των 700 επιβαινόντων»

Τι είπε για τους λόγους που δεν υπήρξε ρυμούλκηση του αλιευτικού

Must Read

Την δική του εκτίμηση έκανε σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, χαρακτηρίζοντας υπερβολικό τον αριθμό των 700 επιβαινόντων.

Ο Νικόλαος Αλεξίου διέψευσε πληροφορίες ότι το σκάφος του Λιμενικού είχε δεθεί με σχοινί με το αλιευτικό, αλλά επιβαίνοντες στο ψαροκάικο έκοψαν το σχοινί, λέγοντας ότι κάποια στιγμή ρίχτηκε σχοινί προς το αλιευτικό, αλλά δεν υπήρξε βούληση απο εκείνη την πλευρά για να δεθούν μεταξύ τους τα δύο πλεούμενα.

Αποσαφήνισε ακόμη ότι βάσει διεθνών συνθηκών, το Λιμενικό δεν μπορούσε να παρέμβει «βιαίως» και να ρυμουλκήσει το σκάφος, από την στιγμή που δεν βρισκόταν σε «κατάσταση κινδύνου», βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό αρνούνταν την παροχή βοήθειας και δήλωναν ότι είχαν προορισμό την Ιταλία.

«Είναι 25 μέτρα το σκάφος. Είναι υπερβολικός ο αριθμός των 700 επιβαινόντων, έχουμε μαρτυρίες από διασωθέντες για 300 επιβάτες, για 400, για 500 και παραπάνω επιβάτες, είναι έως και διπλάσιος ο αριθμός στις μαρτυρίες. Σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος ο αριθμός των αγνοούμενων», είπε αναφερόμενος σε εκτιμήσεις ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 αγνοούμενοι απο το ναυάγιο στην Πύλο.

Τέλος, τόνισε πως πρώτιστος στόχος του Λιμενικού είναι η προστασία των ανθρώπινων ζωών και ότι εάν δεν υπήρχε η άμεση επέμβαση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, οι 104 διασωθέντες δεν θα ήταν σήμερα εν ζωή.



Διαβάστε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Στην δομή της Μαλακάσας οι διασωθέντες – Άκαρπες για ακόμη ένα βράδυ οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Διαβάστε επίσης: Ανθελληνικός «ανθρωπισμός»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This