Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Ελλάδα – Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθούν δήμοι της Δυτ. Μακεδονίας - Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Συντάκτης: Newsroom

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική να αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα.

Την ίδια ώρα αρκετοί δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 νωρίς το πρωί θα αποστείλω στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα αιτήματα που μου έχουν ήδη κατατεθεί και όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, αλλά και αύριο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Μέχρι στιγμής αιτήματα κήρυξης των δήμων τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν κατατεθεί από τους δήμους Καστοριάς, Εορδαίας, Άργους Ορεστικού και Αμυνταίου.
Πλημμύρισαν τα πάντα

Ρέματα πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις γέμισαν λάσπη, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, κατά μέσο όρο τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη πέφτουν 30 χιλιοστά βροχής και μέσα σε λίγες ώρες σήμερα έπεσαν από 60 έως 80 χιλιοστά, δηλαδή δύο φορές το νερό όλου του Ιουνίου σε λίγες ώρες!

Η ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Πολίχνης δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και μέσα σε λίγη ώρα ο χείμαρρος Ξηροπόταμος φούσκωσε με αποτέλεσμα όγκοι νερού να παρασύρουν σταθμευμένα αυτοκίνητα και να πλημμυρίσουν σπίτια που βρίσκονται δίπλα στις όχθες.
Στον Εύοσμο πλημμύρισαν τούνελ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, τα οποία έφυγαν από το σημείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή η ισχυρή βροχόπτωση έχει ξεκινήσει από τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίζεται ασταμάτητα.

«Πνίγηκε» η Θέρμη

Η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε τα ξημερώματα σε περιοχές του δήμου Θέρμης προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυρίως στα Βασιλικά, τη Σουρωτή, τη Θέρμη και ειδικότερα στην περιοχή της επέκτασης και του Φράγματος.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Φράγματος το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον τεράστιο όγκο νερού, που υπερέβη το επίπεδο της υπερχείλισης και ξεχύθηκε παρασύροντας τη γέφυρα Παλαιμάχων και άλλες δύο γέφυρες στην περιοχή του αναψυκτηρίου. Η περιοχή αποκλείστηκε έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των νερών.

Στα Βασιλικά προβλήματα προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε σπίτια, σε δρόμους του οικισμού, σε θερμοκήπια και καλλιέργειες. Μικρότερης κλίμακας ήταν οι ζημίες στην Σουρωτή. Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις στην περιοχή της Καρδίας και του Σχολαρίου για να απομακρύνει επικίνδυνα δέντρα.

Συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα και προχώρησαν σε παρεμβάσεις ώστε να περιοριστούν οι ζημίες από τα ορμητικά νερά σε σπίτια και καλλιέργειες, ενώ αποκλείστηκαν δρόμοι και διαβάσεις που κρίθηκαν επικίνδυνες. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν τρία μηχανήματα τύπου JCB, ένας φορτωτής καθώς και μηχανήματα ιδιωτών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που προχώρησε σε απάντληση υδάτων.

Μάλιστα οι αντιδήμαρχοι κ. Κουγιουμτζίδης και Γάντας βοήθησαν στον απεγκλωβισμό οδηγού, το αυτοκίνητο της οποίας ακινητοποιήθηκε από τα ορμητικά νερά σε μια ιρλανδική διάβαση στην περιοχή του Φράγματος, στο δρόμο που συνδέει τη Θέρμη με το Τριάδι και ρυμούλκησαν το αυτοκίνητο.

«Μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημίες, κυρίως στην περιοχή των Βασιλικών και στο Φράγμα. Εμείς από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν προβλήματα για να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να αποκλείσουμε επικίνδυνες διαβάσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος πολίτης», δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης, ευχαριστώντας εργαζόμενους του δήμου, εθελοντές και ιδιώτες που βοήθησαν.

Χωρίς ρεύμα για 6 ώρες περιοχές στη Χαλκιδικη

Αγανακτισμένοι είναι οι πολίτες της Χαλκιδικής καθώς αρκετές περιοχές έμειναν για μέχρι και έξι ώρες χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας.

«Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν όχι από ακραία καιρικά φαινόμενα – ούτε αέρα δεν είχε, αλλά με μια σφοδρή βροχόπτωση. Η κατάσταση αυτή πλέον πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί. Αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό, αλλά και τους κατοίκους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, στη Χαλκιδική μετά τη διακοπή ρεύματος, δημιουργούνται προβλήματα και με την ύδρευση», δήλωσε στο GRTimes ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος.
Κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Καστοριά

Από το μένος της κακοκαιρίας δεν γλίτωσε ούτε η Καστοριά με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές και ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας, πλημμύρισαν σπίτια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις προκαλώντας ζημιές και στο οδικό δίκτυο.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά με αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και μεγάλους όγκους νερού στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια, την Αττική και τη δυτική Πελοπόννησο.

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Προβλήματα και στη Λέσβο

Προσοχή: Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις σήμερα και αύριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκαθίσταται η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας- Θεσσαλονίκης – Τι ισχύει για τα δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που είχε διακοπεί μετά τις καταστροφικές κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως και...

Έλλειμμα-μαμούθ ύψους 548.655.055 ευρώ στον ΟΑΕΔ!

Ενώ στον προϋπολογισμό του φορέα για το έτος 2023 είχε εκτιμηθεί... πλεόνασμα 163.000.000€, τελικά διαπιστώθηκε δημοσιονομική αναντιστοιχία συνολικά 711.655.055€!

Στον ανακριτή ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Θέμα...

Από μία «κλωστή κρέμεται» η ζωή του βαριά τραυματισμένου 31χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη για τρίτο 24ωρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Σπάτα: Δολοφονήθηκε τελικά ο σπουδαστής;

Νέα τροπή επιχειρεί να δώσει ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του στις 14 Ιουλίου 2022, στα Σπάτα,...

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του ΟΠΑΠ Τζόκερ είναι οι εξής: 19, 26, 29, 33, 35 με Τζόκερ το 14.Σημειώθηκε ένα ακόμη τζακ ποτ (τέταρτο...

Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού της άτυχης 50χρονης και την κατασπάραξαν μέχρι...

Χαροπαλεύει η 17χρονη που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας από το Περιστέρι, η οποία υπέστη ανακοπή καρδιάς μετά από...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Όλιβερ το φρικτά κακοποιημένο χάσκι της Αράχωβας

Δικαίωση για τον Όλιβερ, το χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, έχοντας κακοποιηθεί με φρικιαστικό τρόπο, ζήτησε απόψε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε...

Ως «ήρωες» υποδέχτηκαν στην Κροατία τους 30 οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αφέθηκαν ελεύθεροι

Με χειροκροτήματα και ιαχές υποδέχτηκαν σήμερα στην Κροατία τους 30 οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι και αποφυλακίσθηκαν από τις ελληνικές Αρχές, με συγγενείς,...

Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη μητέρα δύο παιδιών

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με επίθεση ζώου σε άνθρωπο καταγράφηκε σήμερα στη  χώρα μας, με μια 50χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, να κατασπαράσσεται από...

Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μαθήτρια – Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν

Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι, η οποία και υπέστη ανακοπή καρδιάς πιθανότατα από αλλεργικό...

Ρέντη: Ποινική δίωξη στον 18χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπος ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη φονική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό, καθώς σε βάρος του...

Ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη φονική φωτοβολίδα αποφεύγει να «καρφώσει» τους καθοδηγητές...

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων έξω από το κλειστό του...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Nεκτάριος Λεμονίδης σε Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αν είσαι καλη μαζί μου θα σε πάω στο Μπαλί»

Ο Νεκτάριος Λεμονίδης, ο ιατρός μέλλων σύζυγος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έδωσε μαζί της μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για να τον γνωρίσει...

Τα δάκρυα της Ειρήνης Παπαδοπούλου για τον Βασίλη Καρρά

Δάκρυσε για τον Βασίλη Καρρά η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό» από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

«Την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό» παραδέχτηκε ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, μετά τη σύλληψη του 18χρονου δράστη, που ομολόγησε ότι...

Σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης στον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτίουν ποινή για την τιμωρία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι υπό τιμωρία για την εισβολή οπαδών τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις!

Σοκαρισμένος ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντος – «Αν όντως το έχει κάνει αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του»

Σοκαρισμένος είναι ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη μετά την ομολογία του πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου...

1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

Αποκάλυψη: Δημοψήφισμα για το συνυποσχετικό!

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε την επιστολική ψήφο και για τα «κρίσιμα εθνικά θέματα» που προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος

Ζουν σε έναν δικό τους κόσμο!

Ομολογώ πως είχε καιρό να με εντυπωσιάσει λόγος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης τα είπε εξαιρετικά. Θα σταθώ σε...

Ομολόγησε και συνελήφθη o δράστης των επεισοδίων! – «Είδα τον αστυνομικό να γονατίζει» ισχυρίστηκε ο 18χρονος

«Μας έδωσαν τις φωτοβολίδες και μας είπαν να επιτεθούμε!» είπε ο συλληφθείς - Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Κώστας Καραμανλής: Στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο κρίνεται το μέλλον του ελληνισμού!

 Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Κώστα Καραμανλή!Στην κατάμεστη αίθουσα στην Αλεξανδρούπολη έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου και Διευθυντή της εφημερίδας Εστία,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για Κασσελάκη!

«Θα μας πολεμήσουν!» προειδοποίησε στωικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης το μεσημέρι του Σαββάτου από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία στόχο είχε να...

Σπάτα: Δολοφονήθηκε τελικά ο σπουδαστής;

Νέα τροπή επιχειρεί να δώσει ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του στις 14 Ιουλίου 2022, στα Σπάτα, μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη...

Στις 12:30 ανακοινώνονται τα μέτρα για την οπαδική βία υπό τον… οργισμένο Μητσοτάκη!

Ειρωνεία ότι αναμένεται να ληφθούν για τρίτη κατά σειρά φορά μέσα σε δύο χρόνια. Τίποτα δεν απέδωσε ούτε μετά τη δολοφονία Καμπανού ούτε μετά τη δολοφονία Κατσουρή

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε ξανά στο Λευκό Οίκο τον Ζελένσκι

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται ακάθεκτος, αλλά την πλάστιγγα να γέρνει -κατά τα φαινόμενα- προς την πλευρά της Ρωσίας, σημαίνοντας συναγερμό για τη Δύση, αλλά πρωτίστως για...

Φρίκη! Αυτός ο άνθρωπος σκότωσε τα τρία παιδιά του επειδή δεν είχε χρήματα να τα ταΐσει!

Η γυναίκα έτρεμε από το φόβο της. Είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας ότι ο σύζυγός της είχε εξαφανιστεί με τα τρία από τα παιδιά τους και φοβόταν ότι...