Νέο SOS για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την ΕΜΥ – Μήνυμα του 112 και στην Αττική

Σοβαρά προβλήματα σε Εύβοια και Σπάτα - Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Must Read

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι μετεωρολόγοι καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα κακοκαιρίας που φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου αναβαθμίστηκε εκ νέου για ακόμη μια φορά  σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η Εύβοια.

Από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν την Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα θα επηρεαστούν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες  θα είναι έντονα και δυνητικά τοπικά επικίνδυνα , τα οποία βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Εύβοια, την  Αττική και τη Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Το 112 και στην Αττική

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς οι κάτοικοι έλαβαν νέο μήνυμα στα κινητά τους από το 112 για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια,Μαγνησία και Σποράδες.

Σε «ποτάμια» έχουν μετατραπεί οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας καθώς από χθες έχουν ανοίξει οι ουρανοί και βρέχει ασταμάτητα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στη νότια και βόρεια Εύβοια.

Η ίδια κατάσταση σημειώνεται και στην Σκύρο.

Εκτός από τους δρόμους, έχουν πλημμυρίσει και σπίτια ενώ έχουν γίνει ζημιές και σε καλλιέργειες.

Από χθες το βράδυ στην Εύβοια έχει ηχήσει το 112 κάνοντας λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Γι’ αυτό και η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται επί ποδός.

Δείτε βίντεο από την περιοχή:

Στα Σπάτα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι και στα Σπάτα καθώς και η Αττική δέχεται την «επίσκεψη» της κακοκαιρίας.

Δείτε φωτογραφία:

Μάλιστα, όπως δείχνει βίντεο που ήρθε στο φως πρόκειται για κεντρικό δρόμο από τον οποίο δεκάδες αυτοκίνητα περνούν καθημερινά.

Σε ένα σημείο που έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα έχει σχηματιστεί κανονική λίμνη.

Δείτε βίντεο:



Η πρόγνωση

Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα για σήμερα προβλέπονται, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα:

α)τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας,

β)μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες,

γ)από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια,

δ)από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

ε)κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, την Αττική και την Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας). Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες

(όπου στη Μαγνησία και τις Σποράδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία (όπου θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα προσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ θα είναι τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια.

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και επικίνδυνα από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε βίντεο:






Δείτε επίσης:

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Ελλάδα – Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες

Στο έλεος της κακοκαιρίας Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Προβλήματα και στη Λέσβο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This