Έγκλημα στην Κω: Το άλλοθι του συντρόφου της Αναστάζια και τα αναπάντητα ερωτήματα για τον Μπαγκλαντεσιανό

Μπήκαν μαζί στο σπίτι του 32χρονου και βγήκε μόνος μετά από 2,5 ώρες

Must Read

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, στην Κω, αφού οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους στις κινήσεις του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, ωστόσο, τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα δουλεύουν με φρενήρεις ρυθμούς, προκειμένου να αναλύσουν τόσο το κινητό της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε χωρίς SIM, όσο και του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού.

Την ίδια ώρα, ο σύντροφος της αδικοχαμένης κοπέλας φαίνεται να έχει βγει «εκτός κάδρου», αφού παρουσίασε ισχυρό άλλοθι για τη νύχτα που η σύντροφός του έχασε τη ζωή της και έτσι μαζί με την μητέρα της Αναστάζια, μπορούν πλέον να αναχωρήσουν από την Κω, παραμένοντας βέβαια στη διάθεση των Αρχών σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Στο επίκεντρο των ερευνών ο Μπαγκλαντεσιανός

Στον αντίποδα, ο Μπαγκλαντεσιανός εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, αφού είναι ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα. Τις υποψίες των Αρχών ενισχύουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως στο πλαίσιο της προανάκρισης. Κάμερες ασφαλείας έχουν αποτυπώσει το βράδυ της εξαφάνισης τον 32χρονο να μπαίνει στο σπίτι του μαζί την 27χρονη και να βγαίνει μόνος του από το οίκημα, περίπου δυόμιση ώρες αργότερα.

Μέσα στον χώρο, έχει εντοπιστεί δείγμα DNA (τρίχες) της γυναίκας από την Πολωνία, ενώ στο σώμα του βασικού υπόπτου, υπάρχουν αμυχές, με την Αστυνομία να μην αποκλείει να πρόκειται για σημάδια πάλης με το θύμα.

Ταυτόχρονα, μαρτυρίες που τοποθετούνται μερικές ώρες μετά την εξαφάνιση περιγράφουν τον 32χρονο να κινείται με λερωμένα ρούχα από χώματα και χόρτα, κάτι που χαρακτηρίζεται ως ισχυρή ένδειξη ότι είχε πάει στα χωράφια, να εξαφανίσει τη σορό της Αναστάζια.

Ο συνεργός

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται με προσοχή από τις Αρχές το ενδεχόμενο ο Μπαγκλαντεσιανός να είχε συνεργό. Για τον λόγο αυτό, τις τελευταίες ώρες στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ο Πακιστανός συγκάτοικός του.

Εκτός από τον 32χρονο, οι αστυνομικοί έχουν λάβει γενετικό υλικό και από τον συγκάτοικο του, για να διαπιστωθεί εάν θα ταυτιστεί με ευρήματα που θα προκύψουν τόσο κατά την ιατροδικαστική εξέταση, όσο και στην εξερεύνηση που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Εκεί έχουν μεταφερθεί το σεντόνι και οι σακούλες με τις οποίες ο δράστης τύλιξε το σώμα της Αναστάζια, καθώς δεν αποκλείεται να εντοπιστούν αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

«Η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης»

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει δράστης ανθρωποκτονίας, καθώς ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή. «Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία είναι ότι η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει αντοχές να αντισταθεί σε κάτι που κάποιος του προτείνει, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας πρότεινε αυτή τη δίωξη», εξήγησε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως σε τέτοια εγκλήματα αρχικά οι υποψίες των Αρχών ξεκινούν από το περιβάλλον του θύματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σύντροφος της Αναστάζια και τα τελευταία άτομα που την είδαν ζωντανή, ενώ εκτίμησε πως το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, καθώς και τα στοιχεία από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Μυστήριο με τον εντοπισμό της σορού

Την ώρα που οι αστυνομικοί καλούνται να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας, μυστήριο παραμένει το σημείο εντοπισμού της σορού της άτυχης κοπέλας, το οποίο είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες μέρες χωρίς αποτέλεσμα.

Το νησί της Κω είναι οργισμένο από την αγριότητα του εγκλήματος τόνισε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Καμπουράκης. Όπως είπε ο ίδιος, είχε περάσει από το σημείο εκείνο μία ημέρα πριν τον εντοπισμό της σορού, ωστόσο δεν είχε βρει τίποτα.

«Πως δεν εντοπίστηκε από πιο έμπειρα μάτια; Πέρασα από το σημείο με την ομάδα μου δύο φορές», αναρωτήθηκε και συνέχισε:

«Δεν μιλάμε για μία περιοχή ερημική ή που δεν περνάει άνθρωπος. Μιλάμε για ένα επισκέψιμο χώρο, περνάνε δεκάδες τουρίστες κάθε μέρα. Πέρα από εμάς, τις εθελοντικές ομάδες, την αστυνομία και τους εθνοφύλακες που συμμετείχαν στις έρευνες, υπήρχαν και απλοί πολίτες της περιοχής που παρατούσαν τις δουλειές τους και πήγαιναν για έρευνα».

Οι απαντήσεις από την ιατροδικαστική

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό τηςΑναστάζια, αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση του θανάτου της. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος κατάφερε να πάρει τις απαντήσεις που ζητούσε για την αιτία θανάτου, όμως περιμένει και τα αποτελέσματα DNA από τα νύχια της άτυχης κοπέλας για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα, το οποίο δεν αποκλείεται να «δείξει» κι άλλες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 27χρονη είχε έναν βίαιο θάνατο χωρίς όμως να έχει κατάγματα ή να έχει δεχθεί ξυλοδαρμό. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν στραγγαλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται Δευτέρα ή Τρίτη χωρίς όμως να μπορεί να υπάρχει ξεκάθαρη ώρα λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης που βρέθηκε η σορός.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This