Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την «υπό κατάρρευση» γέφυρα σε σταθμό του ΟΣΕ

Τα διερευνώμενα αδικήματα της έρευνας συνδέονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και στην οδική συγκοινωνία, δια παραλείψεως

Must Read

Οι καταγγελίες εργαζόμενων της Hellenic Train για την εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα που παρουσιάζει μια γέφυρα, η οποία «περνά» πάνω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ΤΧ2 στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς το σχετικό ρεπορτάζ προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την εν λόγω γέφυρα, έχουν υποχωρήσει ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους της Hellenic Train που εργάζονται στον νευραλγικό αυτό σταθμό να κάνουν λόγο για «μεροκάματα του τρόμου», καθώς, όπως αναφέρουν δεν ξέρουν αν την επόμενη φορά που αποκολληθούν κομμάτια από το σκυρόδεμα της γέφυρας, θα πέσουν πάνω σε κάποια αμαξοστοιχία ή ακόμη και πάνω τους, την ώρα που θα εκτελούν κάποια εργασία.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ που συνοδεύτηκε από φωτογραφικό υλικό όπου φαίνονται ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής να έχουν υποχωρήσει, και τον οπλισμό της να οξειδώνεται εκτεθειμένος όλο και περισσότερο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν διασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητεί να διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία με τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της έρευνας συνδέονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και στην οδική συγκοινωνία, δια παραλείψεως. Σημειώνεται πως το σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα στην κατασκευή απέχει μόλις λίγα μέτρα από τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η συγκριμένη γέφυρα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, κατασκευάστηκε μέσα στη δεκαετία του 1970. Πριν κάποια χρόνια είχε ελεγχθεί από μηχανικό που διεπίστωσε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τη συντήρηση της γέφυρας θα αναλάβει ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποιεί το Thessaloniki Flyover.

Όπως αναφέρει ο σιδηροδρομικός, εργαζόμενος της Hellenic Train και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Νίκος Κιουτσούκης «αν δεν αποκατασταθούν γρήγορα αυτές οι φθορές θα θρηνήσουμε θύματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα, αν εξακολουθήσει να υφίσταται, η γέφυρα θα πέσει πάνω στις γραμμές.

«Δεν γίνεται να μας απασχολεί το οικονομικό κόστος. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια σοβαρή διαδικασία επιδιόρθωσης της ζημιάς και βεβαίως αφού ενημερώθηκε και η αρμόδια περιφέρεια πρέπει να κινητοποιηθεί τάχιστα για την αποκατάσταση του έργου. Γνωρίζω πως υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από τη κυβέρνηση για το θέμα των γεφυρών σε όλη την χώρα. Όπως με το πρόβλημα της γέφυρας στην Κοζάνη που υπήρξαν σημάδια και η περιφέρεια κινήθηκε άμεσα, κλείνοντάς την για κάποιο χρονικό διάστημα έως την αποκατάστασή της, ώστε να δοθεί πάλι σε λειτουργία. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα», σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This