Ρόδος: «Ξηλώθηκαν» αυθαίρετες κατασκευές ταβέρνας στην Ακτή Μιαούλη

Στο «ξήλωμα» προχώρησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, με την ελπίδα να ανασταλεί το... σφράγισμα της επιχείρησής του

Must Read

Πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία διατηρούσαν αυθαίρετες κατασκευές επί του αιγιαλού της Ακτής Μιαούλη στη Ρόδο σφραγίστηκαν από τον Δήμο τις προηγούμενες ημέρες, κατόπιν σχετικής απόφασης

Ως εκ τούτου, ο ένας εκ των πέντε ιδιοκτητών των εν λόγω επιχειρήσεων, προχώρησε χτες Παρασκευή στο «ξήλωμα» των δικών του αυθαίρετων κατασκευών στο σημείο, ενημερώνοντας σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε αυτοψία από στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Πλέον, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, μένει να διαπιστωθεί το εάν η συμμόρφωση του ιδιοκτήτη θα αποτελέσει βάση για την αναστολή της σφραγίσεως που τού επιβλήθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Στην περίπτωσή του, η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικού ελέγχου, είχε διαπιστώσει πως ο ίδιος είχε προβεί, στερούμενος άδειας αρμόδιας αρχής, σε τοποθέτηση ξύλινης εξέδρας σε δύο επίπεδα, η πρώτη ύψους περίπου 1,5 μ από τον αιγιαλό, διαστάσεων δέκα μέτρων επί τριών μέτρων περίπου, με πέργκολα, έχοντας αναπτύξει σε αυτήν 40 καρέκλες για εξυπηρέτηση των πελατών του εστιατορίου του. Εν συνεχεία, για το δεύτερο επίπεδο μεσολαβούν τρία ξύλινα σκαλιά, τα οποία οδηγούν στο δεύτερο ξύλινο δάπεδο, διαστάσεων δύο μέτρων επί δέκα μέτρων.

Επίσης, είχε αναπτύξει εντός της χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας είκοσι ομπρέλες, στερούμενος άδειας κατάληψης και χρήσης του χώρου του αιγιαλού της αρμόδιας αρχής. Τέλος, στερούνταν σχετικής έγκρισης από την αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιολογίας για την νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου απέρριψε το σύνολο των αιτήσεων αναστολών των σφραγίσεων που επιβλήθηκαν από τον Δήμο Ρόδου σε εκτέλεση αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ακολούθως ενημερώθηκε το ΑΤ Ρόδου που κίνησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

*πηγή φωτο: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This