Από γνωστή ιρλανδική οικογένεια ήταν ο 22χρονος Rory Deegan που πνίγηκε σε πισίνα στον Λαγανά

Αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του νεαρού τουρίστα σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα

Must Read

Ο νεαρός Ιρλανδός που πνίγηκε σε πισίνα στον Λαγανά της Ζακύνθου, μετά από πάρτι σε κλαμπ, ήταν από πολύ γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Ιρλανδίας και συγκεκριμένα από το Cullohill της Κομητείας Laois.

Ο 22χρονος Rory Deegan, ο οποίος βρισκόταν με φίλους και είχε έρθει στη χώρα μας για να δουλέψει σαιζόν, βρέθηκε αναίσθητος στο νερό το βράδυ της Κυριακής και παρά τις προσπάθειες που έγιναν με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά και τη χρήση απινιδωτή, διαπιστώθηκε ο θάνατός του κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Ο νεαρός Ιρλανδός ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα, σε σημείο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάθος ήταν μόλις 80 εκατοστά. Σύμφωνα δε με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, δεν είχε ενδείξεις ζωής. «Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα, ως αιτία θανάτου του Rory Deegan προσδιορίζεται το αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα, ενώ σε περίπου δύο μήνες (σύμφωνα με την ΕΡΤ), θα βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθούν τα αίτια του οιδήματος.

φωτογραφία από https://www.thesun.ie
φωτογραφία από https://www.thesun.ie

Σοκ στην πατρίδα του 22χρονου

Στον τόπο καταγωγής και διαμονής του 22χρονου επικρατεί θλίψη, με έναν τοπικό σύμβουλο να λέει ότι «ο θάνατος του Ρόρι σοκάρει την τοπική κοινότητα με τα τρομερά νέα. Αυτά τα τρομερά νέα ήρθαν χθες το απόγευμα. Η οικογένεια διατηρεί ένα σούπερ μάρκετ στο Urlingford, στο Kilkenny», είπε ο John King, στο sundayworld.com.

«Η οικογένειά του είναι πολύ σεβαστή στην τοπική κοινωνία και συμμετέχει στους κύκλους της GAA. Προέρχονται από αγροτικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο. Θέλω να συμπονήσω την οικογένεια σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, έχουν την υποστήριξη όλων στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα. Κανείς δεν θέλει τέτοια νέα. Ο μεγαλύτερος φόβος και όλοι οι γονείς των παιδιών θα πουν το ίδιο, είναι ότι θέλουν να πάνε ασφαλή και να γυρίσουν σπίτι ασφαλή», πρόσθεσε ο King.

Ο Rory Deegan ήταν φοιτητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Shannon στην πόλη Limerick και είχε πέντε αδέλφια.

Ο τοπικός σύμβουλος Τζέιμς Κέλι δήλωσε ότι «η κοινότητα είναι σε πλήρη σοκ με τον θάνατο του Ρόρι. Ο Ρόρι ήταν ένας νεαρός άνδρας που πήγε με άλλους τρεις φίλους στην Ελλάδα για να βρει δουλειά για το καλοκαίρι, όταν ήταν διακοπές από το κολέγιο. Αυτή η τραγωδία έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ στην κοινότητα».

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι παρείχε προξενική βοήθεια στην οικογένεια του Ιρλανδού.

*φωτογραφία: https://extra.ie

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This