Έφοδος των διωκτικών αρχών Ελλάδας και Βελγίου σε μεγάλη ναυτιλιακή στον Πειραιά

Φαίνεται ότι το σκάνδαλο του Qatargate, έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα

Must Read

Μεικτό κλιμάκιο των διωκτικών αρχών Ελλάδας και Βελγίου πραγματοποίησε σήμερα έφοδο σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα τον Πειραιά, μόλις μια ημέρα μετά από τις έρευνες στα σπίτια των αδερφών Καϊλή

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τρεις Βέλγους αστυνομικούς, έναν Βέλγο ανακριτή, πέντε Έλληνες αστυνομικούς της δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τον Εισαγγελέα Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση του μεικτού κλιμακίου, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με το Qatargate και την υπόθεση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή όπως και του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η έρευνα των Αρχών αφορά διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, νομιμοποίηση χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα βαρύτατα αδικήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έφοδος διήρκησε αρκετές ώρες, αφού ξεκίνησε στις 10 το πρωί και τελείωσε αργά το απόγευμα. Από την ναυτιλιακή εταιρεία κατασχέθηκαν server, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία, στα πλαίσια της έρευνας.

Φαίνεται ότι το σκάνδαλο του Qatargate, έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» τόσο στο επιχειρηματικό, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Έφοδος και σε σπίτια συγγενών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή και Έλληνα εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό αλλά και στης αδερφής της, Μανταλένας, στην Κηφισιά.

Από πλευράς της Ελληνίδα ευρωβουλευτής, επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε για τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ που ήταν στο σπίτι της, ρίχνοντας την ευθύνη στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που συνεργαζόταν με τον συγκατηγορούμενό της, πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Δείτε επίσης:

«Φύλλο και φτερό» τα σπίτια των αδερφών Καϊλή παρουσία Βέλγου εισαγγελέα – Τι απαντάει ο Δημητρακόπουλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This