Πανελλαδικές: Τι «βλέπει» εκπαιδευτικός αναλυτής για τις βάσεις εισαγωγής

Ποιες θα σημειώσουν άνοδο και ποιες πτώση

Must Read

Μικρή άνοδο των βάσεων εισαγωγής στο 1ο και το 4ο πεδίο «βλέπει» ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «οι υποψήφιοι έγραψαν όπως και πέρισυ».

Και πρόσθεσε:

«Κάποιοι είναι πολύ κοντά στον στόχο τους. Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να διερευνήσουν εναλλακτικές επιλογές και δόξα τω Θεώ υπάρχουν αρκετές και πρέπει να προσεχθούν κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου».

Ο κ. Χατζητέγας προβλέπει ελαφρά άνοδο των βάσεων εισαγωγής στο 4ο πεδίο των σπουδών Οικονομίας, περίπου στα 200 μόρια, άνοδο και στο 1ο πεδίο στις νομικές σχολές και τις σχολές Ψυχολογίας, πτώση στις Ιατρικές σχολές που θα αγγίξει και τα 200 μόρια,  και στις Πολυτεχνικές σχολές με άνοδο όμως στα περιζήτητα τμήματα.

Σχολιάζοντας το 4ο πεδίο των σπουδών Οικονομίας που είναι και το μεγαλύτερο επιστημονικό πεδίο, σημείωσε πως «ήταν 1.500 περίπου περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε αυτό το πολυπληθές πεδίο που συγκεντρώνει το 36% των υποψηφίων, θα έχουμε μια ελαφρά άνοδο των βάσεων. Περίπου 200 μόρια εκτιμάται ότι θα είναι αυτή».

«Κατά τα υπόλοιπα, άνοδο θα έχουμε και στις Νομικές και στις σχολές της Ψυχολογίας γιατί γράψανε καλύτερα. Είχαμε περισσότερους αριστούχους στις υψηλές βαθμολογίες. Είχαμε λοιπόν καλύτερα αποτελέσματα στο 1ο επιστημονικό πεδίο. 

Πτώση θα έχουμε στις Ιατρικές σχολές η οποία μπορεί να μην είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά θα αγγίξει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 200 μόρια, κάτι το οποίο θεωρείται μεγάλο για τις ιατρικές σχολές και σίγουρα στα Πολυτεχνεία παρά το γεγονός ότι έχουν πάρα πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα, εντούτοις και εκεί τα περιζήτητα τμήματα θα έχουν μια μικρή άνοδο των 150 έως 200 μόρια» εκτίμησε.

Οι βάσεις θα ανακοινωθούν τέλη Ιουλίου.

Όσο για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα αρχίσει να γίνεται από την επόμενη εβδομάδα.

«Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα, να εκδοθεί το ακριβές κατώφλι το βαθμολογικό, οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα ανοίξουν τότε στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας το μηχανογραφικό, θα δουν τις διαθέσιμες επιλογές και μία – μία προσεκτικά θα πρέπει να τις διερευνήσουν. Είναι μια σημαντική λήψη απόφασης η οποία πρέπει να γίνει πέρα από στερεότυπα και με προσεκτική διερεύνηση κάθε σχολής με ανάγνωση των προγραμμάτων σπουδών » σημείωσε ο κ. Χατζητέγας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This