Ματίνα Παγώνη: «Χρειάζονται διασώστες για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ασθενών, των οποίων η ζωή κρέμεται από μία κλωστή, την ώρα που τα ασθενοφόρα παραμένουν άφαντα, μαρτυρώντας την κατάρρευση του ΕΣΥ. Αυτήν την φορά, η τραγική υποστελέχωση του συστήματος υγείας είχε ως αποτέλεσμα να μεταφέρει δήμαρχος χωριού στην Εύβοια έναν ασθενή με το όχημά του στο νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως η έλλειψη των ασθενοφόρων αποτελεί μεγάλο θέμα, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επάρκεια ασθενοφόρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

«Οι μηχανές είναι μία λύση. Την είχαμε προτείνει, γιατί στις μηχανές υπάρχει διασώστης που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει ασθενοφόρο», δήλωσε η ίδια και συνέχισε:

«Μπορούν να βοηθήσουν οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες στο κομμάτι να οδηγήσουν ένα ασθενοφόρο σε μία κρίσιμη στιγμή, αλλά χρειάζεται διασώστης για τους εξής λόγους: πως θα μεταφέρει τον πολυτραυματία, πως θα βάλει το κολάρο και πως θα τον μετακινήσει».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις

Εκτός από τις ελλείψεις των ασθενοφόρων, ελλείψεις παρουσιάζονται και στα νοσοκομεία της επαρχίας, με το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε μετακινήσει γιατρών από την Αθήνα στα νησιά.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι γιατροί στις 12:30, την ώρα που εφημερεύουν σε νοσοκομείο, ένα χαρτί που λέει φεύγεις από το νοσοκομείο που εφημερεύεις και πας σε ένα άλλο επειδή δεν υπάρχει γιατρός, χωρίς να έχουν υπολογίσει εάν εφημερεύει ή τι υποχρεώσεις έχει», υπογράμμισε.

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία είναι μεγάλες και κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This