Πεθαίνει ο κόσμος σε καρότσες – Νεκρός 55χρονος που περίμενε το ασθενοφόρο στην Πρέβεζα – Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Ακόμα ένας άνθρωπος στη μακάβρια λίστα με τα θύματα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ

Must Read

Δείτε επίσης: «Δεν άργησε το ασθενοφόρο» λέει το ΕΚΑΒ για τον 55χρονο που πέθανε σε καρότσα στην Πρέβεζα

Ακόμα ένα θύμα της εγκατάλειψης και υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα! Ένας 55χρονος άνδρας στην Πρέβεζα ξεψύχησε πάνω σε καρότσα αγροτικού, ενώ συμπολίτες του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του KanalakiNews.gr, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Σταυροχώρι όπου ο 55χρονος ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και αφού ακινητοποίησε το όχημα, κατέρρευσε.

Κάτοικος της περιοχής κάλεσε άμεσα ζητώντας ασθενοφόρο, ωστόσο η ώρα περνούσε και τελικά οι συμπολίτες του 55χρονου αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, με αγροτικό όχημα.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, για τον 55χρονο άνδρα, ήταν ήδη αργά. 

Αβοήθητοι σε καρότσες

Yπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη, μετά την καταγγελία για τον θάνατο λουόμενης σε παραλία της Λέσβου, απόρροια της μεγάλης καθυστέρησης στη διακομιδή της από ασθενοφόρο που έπρεπε να έρθει από την άλλη άκρη του νησιού, ένας 76χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη Βόρεια Εύβοια πάνω σε μια καρότσα αγροτικού και κατά την προσπάθεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

 

Η τρίτη καταγγελία την περασμένη Πέμπτη, αφορούσε την περίπτωση ενός 75χρονου πρώην παίκτη του Πανιωνίου, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό στο χωριό Λιμνιώνα. Οι συγγενείς του κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δεν μπορεί να φτάσει όχημα στο χωριό. Έτσι, ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, ανέλαβε να μεταφέρει εκείνος τον ασθενή στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών.

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς δήλωσε: «Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής» ανέφερε και τόνισε: «Είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες».

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν. Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων.

Πριν από περίπου ένα μήνα, μια 63χρονη γυναίκα στην Κω άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αορτικού, όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με το ασθενοφόρο να καθυστερεί 50 λεπτά. Τη γυναίκα μετέφεραν στο νοσοκομείο συμπολίτες της με αγροτικό φορτηγό, ωστόσο η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This