«Δεν άργησε το ασθενοφόρο» λέει το ΕΚΑΒ για τον 55χρονο που πέθανε σε καρότσα στην Πρέβεζα

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τον θάνατο του 55χρονου άνδρα

Must Read

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ μετά το σοκαριστικό δημοσίευμα ότι ένας 55χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή πάνω σε καρότσα αγροτικού, στην Πρέβεζα επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο.

Σε απάντησή του για το ρεπορτάζ του kanalakinews.gr, το ΕΚΑΒ κάνει λόγο για ανακριβές δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι το ασθενοφόρο δεν άργησε, αλλά συνάντησε το αγροτικό όχημα στον δρόμο, την ώρα που εκείνο κατευθυνόταν στο Κέντρο Υγείας και επιτόπου ο διασώστης έκανε ΚΑΡΠΑ στον άτυχο άνδρα, πάνω στην καρότσα.

«Αναφορικά με δημοσίευμα για περιστατικό «καθυστέρησης» της «μεταφοράς 55χρονου σε καρότσα αγροτικού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου Πρέβεζας» διευκρινίζουμε τα εξής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ και σημειώνει:

«Τη Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, στις 20:24, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας δέχτηκε κλήση από την Άμεση Δράση (100) σχετικά με περιστατικό από τη περιοχή του Σταυροχωρίου Πρέβεζας για άνδρα με απώλεια αισθήσεων. Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Πρέβεζας άμεσα διαβίβασε τη κλήση (20:25) στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου για την αποστολή ασθενοφόρου οχήματος προς το συμβάν. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καναλακίου, στελεχωμένο με διασώστη και ιατρό ξεκίνησε άμεσα (20:27) για το σημείο του συμβάντος. Στις 20:30 και σε απόσταση περίπου οκτακοσίων μέτρων από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, συνάντησαν αγροτικό όχημα το οποίο μετέφερε τον εν λόγω ασθενή» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με βάση την επίσημη ενημέρωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού, το ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Καναλακίου σταμάτησε στο σημείο που συνάντησε το αγροτικό όχημα που μετέφερε τον ασθενή και άμεσα ο γιατρός πραγματοποίησε έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Δεδομένου ότι η απόσταση από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου ήταν κοντινή και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο γιατρός ζήτησε από τον οδηγό του αγροτικού οχήματος να ξεκινήσει και να κατευθυνθεί (με τη συνοδεία του ασθενοφόρου) προς το Κέντρο Υγείας ενώ ο ίδιος συνέχισε αδιάκοπτα και υπερβάλλοντας εαυτόν την πραγματοποίηση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στον ασθενή.

Στις 20:35 το αγροτικό όχημα αφίχθη στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν των παραπάνω, είναι εμφανές ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα βάλλουν ευθέως τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση όλου του υγειονομικού προσωπικού, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προασπίζονται 24 ώρες το 24ωρο το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας» καταλήγει το ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης:

Πεθαίνει ο κόσμος σε καρότσες – Νεκρός 55χρονος που περίμενε το ασθενοφόρο στην Πρέβεζα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This