Νέες καταγγελίες για τον Δον Ζουάν της Θεσσαλονίκης – Θύμα του και άνδρας

Πουλούσε έρωτα και «μαδούσε» ευκατάστατες γυναίκες

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του Δον Ζουάν της Θεσσαλονίκης που «πουλούσε» έρωτες σε ανυποψίαστες γυναίκες, με σκοπό να τις εξαπατήσει και να αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ακόμα μια γυναίκα κατήγγειλε τον 28χρονο Αναστάσιο Γκίμπη για απάτη και απόσπαση χρημάτων, ενώ θύμα του προφυλακισμένου -πλέον- άνδρα φέρεται ότι έπεσε και ένας 24χρονος.

Οι νέες καταγγελίες ήρθαν στο φως έπειτα από έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. και αφότου η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 28χρονου.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, η τελευταία καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι ο «γύπας» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ επιχείρησε να της αποσπάσει και άλλα 6.000 ευρώ. Ο 24χρονος, ο οποίος πιάστηκε στα «δίχτυα» του 28χρονου φερόμενου ως απατεώνα, από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι του πήρε τη μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον απειλούσε προκειμένου να μην κινηθεί νομικά εναντίον του.

Το κουβάρι της υπόθεσης, η οποία έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη του «απατεώνα του Tinder», στον οποίο το Netflix αφιέρωσε ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ σε συνέχειες, άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της 4ης Μαΐου, όταν ο Αναστάσιος Γκίμπης, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποιήθηκαν με εισαγγελική διάταξη, συνελήφθη στις Συκιές. Νωρίτερα, είχε παραλάβει προσημειωμένο χρηματικό ποσό από μια 35χρονη που είχε προσεγγίσει και της είχε αρπάξει περισσότερα από 83.000 ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα το κατώφλι της Ασφάλειας πέρασε και μια 28χρονη γυναίκα, η οποία αναγνώρισε κοινά στοιχεία με τη δική της υπόθεση. Οπως είπε στους αστυνομικούς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ο Δον Ζουάν σύναψε σχέση μαζί της και κατάφερε από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τις αρχές Απριλίου να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ.

«Νέες δραστηριότητες»

«Δεν δεχόταν το “όχι” και το έπαιζε θύμα για να κερδίσει πράγματα. “Εγώ έχω κάνει τόσα για σένα” ήταν μια χαρακτηριστική του ατάκα, στην προσπάθειά του να με πείσει να του δώσω χρήματα, προκειμένου να τον βοηθήσω σε νέες επαγγελματικές του δραστηριότητες» φέρεται ότι κατέθεσε η 28χρονη.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 28χρονος έβαζε στο μάτι ευκατάστατες γυναίκες, τις προσέγγιζε μέσω facebook προσποιούμενος τον εύρωστο επιχειρηματία και, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, δημιουργούσε μαζί τους ερωτικό δεσμό. Στη συνέχεια με ψευδείς αιτιολογίες, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενούς του, τις εξαπατούσε αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά τις αποκαλύψεις, πρόσωπα από το περιβάλλον του Δον Ζουάν ισχυρίστηκαν ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα, η οποία ασχολείται με το μόντελινγκ, έδωσε χρήματα στον 28χρονο με τη θέλησή της. Πρόσθεσαν, δε, ότι εκείνη μίσθωσε «για τις βόλτες τους» το πολυτελές τζιπ, μάρκας Porsche Cayenne GTS, μέσα στο οποίο τραβήχτηκε ένα βίντεο το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και απεικόνιζε τον 28χρονο να ανεμίζει προκλητικά 50.000 ευρώ από τα «δανεικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This