Ο μαχητής Γεράσιμος συνεχίζει τον αγώνα

Ο 20χρονος φοιτητής, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου Intercity, λαμβάνει ειδική θεραπεία σε κλινική στο Μόναχο

Must Read

Μια μάχη δίχως τέλος δίνει σε κλινική του Ανόβερο της Γερμανίας ο 20χρονος φοιτητής Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου Intercity, το οποίο είχε συγκρουστεί με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, σκορπώντας τον θάνατο σε 57 ανθρώπους.

Ο Γεράσιμος βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, έχοντας στο πλευρό του πάντα την οικογένειά του. Μετά την έξοδό του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ύστερα από 118 ολόκληρες ημέρες σκληρής μάχης μετά το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη, τελικά μεταφέρθηκε στο International Neuroscience Institute, πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Εκεί λαμβάνει ειδική θεραπεία, την οποία αναμένεται να ολοκληρώσει σε κάποιους μήνες. Αν όλα πάνε καλά και όταν ο κύκλος αυτής της θεραπείας ολοκληρωθεί, αναμένεται να μεταβεί σε πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στη Χαϊδελβέργη, το οποίο αποτελεί και τον τελικό προορισμό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης και πολυδάπανης διαδικασίας, με απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, παρέχεται πλήρης κάλυψη των εξόδων των γονέων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε και επιπλέον παράταση δύο μηνών. Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του Γεράσιμου με επιστολή που είχε στείλει στην εφημερίδα «δημοκρατία» θέλησε να πει το δικό της συγκινητικό «ευχαριστώ» σε όλους όσοι συνέβαλαν στον αγώνα της.

«Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων, αλλά και με τη συμβολή της ιατρικής ομάδας ο Γεράσιμος θα κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση και τη θεραπεία του» ανέφεραν οι γονείς του στην επιστολή και πρόσθεταν: «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι τώρα στον αγώνα του για τη ζωή του. Το θεάρεστο έργο και ο αγώνας που δόθηκε από όλους τους υγειονομικούς συντελεστές για να κρατηθεί στη ζωή ο Γεράσιμος χρήζουν ευγνωμοσύνης αλλά και θαυμασμού».

Η οικογένεια του Γεράσιμου έκανε ειδική μνεία στον χειρουργό που είχε αναλάβει το παιδί, στους συμμετέχοντες γιατρούς και στον διευθυντή Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Λάρισας. Ακόμη, ευχαριστούσαν τον Ιερό Κλήρο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε στον Γεράσιμο με τις προσευχές του, τους παράγοντες του ελληνικού κράτους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους ανθρώπους του ΕΟΠΥΥ, τη διοίκηση αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρισας.

«Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας, γνωστούς και αγνώστους, που έδειξαν πώς αγαπούν οι άνθρωποι, όχι απλά συμμετέχοντες, αλλά ενστερνιζόμενοι πραγματικά με την καρδιά τους. Ευχαριστούμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, γιατί εκείνη τη μοιραία νύχτα αντέδρασαν όχι μόνο με επαγγελματισμό και απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον τους, αλλά ακόμα περισσότερο με την καρδιά τους. Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία, καθώς η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών εκτέλεσε με επιτυχία μια πολύ ιδιαίτερη μεταφορά» κατέληγαν στην επιστολή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This