Διεθνώς ρεζίλι για την κατάρρευση του ΕΣΥ: «Τα ελληνικά νησιά έχουν τουρίστες, αλλά όχι γιατρούς»

Δημοσίευμα-«κόλαφος» για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Must Read

Θέμα στη γαλλική Le Monde έγινε η πλήρης κατάρρευση του ΕΣΥ, την ώρα που τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και ασθενοφόρα, έχουν κοστίσει τη ζωή σε πολίτες και τουρίστες.

Με τίτλο «Τα ελληνικά νησιά έχουν τουρίστες, αλλά όχι γιατρούς» η Le Monde σε αναλυτικό άρθρο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αναφέρει ότι περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες έφτασαν τον Ιούνιο στην Αθήνα, γεγονός που αποτελεί όφελος για την οικονομία, ωστόσο, όπως τονίζει: «οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από μια σειρά  ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν την κραυγαλέα έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά νησιά, που σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπουν τον πληθυσμό τους να δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά για τους τραγικούς θανάτους ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας ασθενοφόρο: «Μόνο τον Ιούνιο, τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ιατρικής μεταφοράς. Στις 6 Ιουνίου, στο νησί της Κω στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, μια 63χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε με βαν από ντόπιους επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, άφησε την τελευταία της πνοή πριν φτάσει στο νοσοκομείο. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού κινητοποιήθηκε την ίδια ώρα για άλλο περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα, υπό τις ίδιες συνθήκες, έχασε τη ζωή του ένας 76χρονος στο νησί της Εύβοιας, που βρίσκεται δύο ώρες από την Αθήνα. Στη συνέχεια, στο νησί της Λέσβου, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, μια 78χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα. Το ΕΚΑΒ χρειάστηκε περισσότερες από δύο ώρες για να φτάσει και διαπίστωσαν ότι η καρδιά της δεν χτυπούσε πιά» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στην απόφαση Μητσοτάκη να «ενισχύσει» το ΕΚΑΒ με πυροσβέστες και στρατιωτικούς. «Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε επίσης να προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων» σημειώνει η Le Monde.

Στο γαλλικό δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι οι υγειονομικοί της ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιούν πως «η μοναδική προκήρυξη της τελευταίας τετραετίας, μόνιμου προσωπικού, 4.000 θέσεων καθυστερεί ευρισκόμενη στο στάδιο της επεξεργασίας των αιτήσεων υποψηφίων στο ΑΣΕΠ. Όμως ακόμη και με την ολοκλήρωση της προκήρυξης δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική ενίσχυση του συστήματος σε προσωπικό αφού θα υπάρξει ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού. Συμβασιούχοι εργαζόμενοι που ήδη εργάζονται στα Νοσοκομεία θα είναι κατά κύριο λόγο επιτυχόντες του διαγωνισμού αφού συμμετέχουν με αυξημένη μοριοδότηση. Το ίδιο θα συμβεί και με επόμενους διαγωνισμούς εάν δεν αναληφθούν σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This