Νέος καύσωνας από την ερχόμενη εβδομάδα; Τι προβλέπει μετεωρολόγος

Must Read

Ακούστε το άρθρο

«Κόκκινο» θα χτυπήσουν οι θερμοκρασίες από σήμερα μέχρι την Κυριακή λόγω του καύσωνα «Κλέων» που έχει κάνει την εμφάνισή του από χθες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διδάκτορας Μετεωρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μιχάλης Σιούτας ανέφερε σχετικά με τις θερμοκρασίες ότι περιμένουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες το επόμενο 48ωρο με την αυριανή μέρα, Παρασκευή να είναι θερμότερη.

«Μπήκαμε ήδη στη ζώνη του καύσωνα. Είχαμε χτες 40 βαθμούς, 40 με 41 περιμένουμε σήμερα. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία στους 39 βαθμούς Κελσίου. Η αυριανή μέρα θα είναι η θερμότερη με 41 – 42 τοπικά. Μπορεί να δούμε και υψηλότερες τιμές 43 και 44 στις γνωστές θερμότερες περιοχές στη Θεσσαλία, Στερεά, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και στις νησιωτικές περιοχές.

Στη νότια Κρήτη μπορεί να έχουμε 39 με 40 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου επίσης Δωδεκάνησα και στην Κρήτη 35 με 37, τοπικά 38. Το Σάββατο θα έχουμε μια μικρή υποχώρηση στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι μέγιστες τιμές θα είναι στους 38 με 39, θα παραμείνουν όμως υψηλές και το Σάββατο στους 42 με 43 τοπικά πιθανόν και 44 στην κεντρική και νότια χώρα».

Η πιο δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι το ερχόμενο Σάββατο αλλά από την Κυριακή που ενισχύεται περισσότερο το μελτέμι θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας από την Ανατολική Ελλάδα.

«Θα είναι μια ανακούφιση. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπερνά τους 38. Στην Ανατολική Ελλάδα τους 39 βαθμούς. Θα λιγοστέψουν τα 40άρια από την Κυριακή και τη Δευτέρα επίσης, αλλά και την Τρίτη φαίνεται να παραμένουν σε υψηλές τιμές».

Όπως τόνισε ο κ. Σιούτας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης.

Ωστόσο φαίνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες δεν τελειώνουν την Κυριακή.

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι θα έχουμε εξάρσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, και θα παραμείνουμε γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Το καλό στοιχείο είναι τα λιγότερα 40άρια από την Κυριακή. Αρκετή ζέστη όμως και για αυτό θα πρέπει να έχουμε αυξημένη προσοχή και ευχόμαστε να μην έχουμε αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών καθώς ενισχύεται το μελτέμι κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπου θα έχουμε 6 και 7 μποφόρ» καταλήγει.

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε επίσης:

Προελαύνει με 40αρια ο «Κλέων»: Ποιες περιοχές θα μπουν στον… «φούρνο»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This