Στο Κτηματολόγιο γίνεται το «έλα να δεις», αλλά ο Μητσοτάκης επιμένει στα ψηφιακά εργαλεία!

Η... σύγχρονη εποχή της ταλαιπωρίας των πολιτών

Must Read

«Χαμός» επικρατεί στο Κτηματολόγιο, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στη σύγχρονη εποχή και στην τεχνολογία των ψηφιακών μέσων. Ωστόσο, για να υποβάλει ένας πολίτης τη δήλωση των ακινήτων του θα πρέπει να περάσει τον δικό του Γολγοθά…

Άραγε, οι ανακοινώσεις Κυρανάκη περί ενεργοποίησης ψηφιακών εργαλείων θα σταματήσουν τις ατέλειωτε ουρές και τον συνωστισμό στα γραφεία κτηματογράφησης; «Από την άλλη εβδομάδα ανακοινώνουμε ψηφιακά εργαλεία για το Κτηματολόγιο. Έχουμε περίπου 2.000 συμβόλαια που υπογράφονται καθημερινά» ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Προσωπική πρόκληση για μένα είναι η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων που αφορά πολύ κόσμο. Έχουμε περίπου 2.000 συμβόλαια που υπογράφονται καθημερινά, άρα βασικός μας στόχος, μαζί με τον υπουργό, Δημήτρη Παπαστεργίου, είναι μία μεταβίβαση ακινήτου από τους πέντε και έξι μήνες που διαρκεί σήμερα να διαρκεί πολύ λιγότερο», υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης.

 






Τι είχε αναφέρει ο Παπαστεργίου για το κτηματολόγιο

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε, επίσης, για το κομμάτι της αγροτικής ανάπτυξης, της κυβερνοασφάλειας, τα ανοιχτά δεδομένα, το θέμα της προσβασιμότητας για τους ανθρώπους με αναπηρίες, την παιδεία και την ευρυζωνικότητα στα σχολεία. «Σκοπός είναι μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων πόρων που θα εξασφαλίσουμε και έχουμε σχεδιάσει, ήδη να πάει η οπτική ίνα σε όλα τα σχολεία». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προχωρήσει το ζήτημα του Κτηματολογίου, ενώ για την τεχνητή νοημοσύνη σημείωσε ότι θα πρέπει «να την ενσωματώσουμε σε τομείς όπως είναι η υγεία, η οικονομία, η ασφάλεια και να αποτελέσει όπλο στο πλευρό του πολίτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This