Θεσσαλονίκη: Εξαφάνισαν τοιχογραφία με το πρόσωπο του Θόδωρου Αγγελόπουλου από το ΑΠΘ!

«Σήμερα ο τοίχος καθαρός. Άδειος. Όπως ακριβώς προστάζει η αισθητική και η ηθική του ΑΠΘ....», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός του έργου, Γιώργος Κόφτης

Must Read

Μέχρι πρόσφατα έναν τοίχο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κοσμούσε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με το πρόσωπο του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου, εκ των κορυφαίων κινηματογραφιστών της χώρας μας, βραβευμένου, μεταξύ άλλων, και με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Πλέον, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thestival.gr, η εν λόγω τοιχογραφία έχει… εξαφανιστεί, καθώς «κάποιοι» φέρεται να αποφάσισαν πως δεν ταιριάζει(;) στον χώρο του ιδρύματος. Σε σχετική ανάρτησή του, ο δημιουργός του έργου, Γιώργος Κόφτης, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «εγείρονται πολλά ερωτήματα για το αν ξεχωρίζει κάνεις τον βανδαλισμό από την τέχνη κτλ.».

«Πάλι καλά έτυχε προχθές και πέρασα και το χάρηκα για τελευταία φορά. Σήμερα ο τοίχος καθαρός. Άδειος. Όπως ακριβώς προστάζει η αισθητική και η ηθική του ΑΠΘ. Εγείρονται πολλά ερωτήματα για το αν ξεχωρίζει κάνεις τον βανδαλισμό από την τέχνη κτλ. Δεν θα τα αναλύσω. Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο Τεό. Ήταν ένα έργο που αληθινά καμάρωνα και έλεγε πολλά για μένα. Αιωνία του η μνήμη για πολλοστή φορά του Τεό. Αυτά τα όμορφα. Και στα επόμενα που έρχονται», σχολιάζει πικρόχολα ο Γιώργος Κόφτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This