Θρίλερ με την αιτία θανάτου της 16χρονης – Ήταν μια μοιραία επιληπτική κρίση;

«Δεν πέθανε στο μαγαζί μου» λέει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού - «Το ΕΚΑΒ καθυστέρησε 45 λεπτά» καταγγέλλει η μητέρα της

Must Read

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο τραγικός χαμός του 16χρονου κοριτσιού στη Χαλκιδική, την ώρα που νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η νεαρή μαθήτρια υπέστη αλλεργικό σοκ λίγο αφότου είχε καταναλώσει ένα χοτ ντοκ με τους φίλους της, ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση «έδειξε» ότι το κορίτσι «έφυγε» από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 16χρονο έπασχε από επιληψία και άσθμα, ενώ λάμβανε και φαρμακευτική αγωγή. Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείουν το σενάριο η 16χρονη να υπέστη μια «μοιραία» επιληπτική κρίση και να κανείς να μην γνώριζε πώς έπρεπε να την βοηθήσει.

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, η οικογένειά της επιμένει ότι η 16χρονη υπέστη αλλεργικό σοκ στο κατάστημα εστίασης.

«Το ΕΚΑΒ καθυστέρησε 45 λεπτά»

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η μητέρα της, οι φίλοι της 16χρονης ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ όμως το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και καθυστέρησε να φτάσει 45 λεπτά!

«Τα κορίτσια κάλεσαν ασθενοφόρο άλλα αυτό άργησε 45 λεπτά να φτάσει στο παιδί μου. Πήραν και την αστυνομία και έφτασε νωρίτερα απο το ασθενοφόρο. Φαίνεται απο τα πρώτα στοιχεία πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε απο τη ζωή. Ήταν 16 χρονών μόνο. Ήταν το πιο καλό παιδί. Να φύγει έτσι αυτο το παιδί χωρίς βοήθεια. Το παιδί μου έπαιρνε για 4 χρόνια και αγωγή για επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν κάτι τέτοιο. Όταν την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει» δήλωσε η μητέρα στο newsit.gr


«Δεν πέθανε στο μαγαζί μου» λέει ο ιδιοκτήτης

Από πλευράς του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στη Χαλκιδική υποστηρίζει ότι η 16χρονη δεν επεσήμανε στην σερβιτόρα ότι είχε αλλεργία, αλλά και ότι δεν κατέληξε μέσα στο μαγαζί του, αλλά αργότερα και ενώ είχε φύγει.



«Καταρχήν είναι ψέμα αυτό που διαδίδεται ότι το παιδί κατέληξε στο μαγαζί μας. Εμείς μάθαμε ότι μετά από εμάς το κορίτσι πήγε για ένα ποτό και τελικά κατέληξε στα 2 χιλιόμετρα από εμάς μπροστά από ένα εστιατόριο και μετά από κάποια ώρα. Στη σερβιτόρα που της πήρε την παραγγελία δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση για το φαγητό, σύμφωνα με την υπάλληλο μου. Αν μας είχε ενημερώσει για κάποια αλλεργία θα ψάχναμε όλες τις ετικέτες από τα προϊόντα. Το κορίτσι παρήγγειλε ένα hot dog χωρίς μουστάρδα. Τα λουκάνικα που χρησιμοποιώ είναι επώνυμα. Θα έπρεπε να μας είχε ενημερώσει, αυτό είναι σίγουρο. Το περιστατικό το πληροφορηθήκαμε από τα κοινωνικά δίκτυα»
δηλώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.


Οι τελευταίες στιγμές της ανήλικης

Στα χέρια του αγοριού της και των φίλων της με τους οποίους είχαν πάει μαζί διακοπές άφησε την τελευταία της πνοή η 16χρονη από την Χαλκιδική η οποία ξεψύχησε ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη, μετά την κατανάλωση χοτ ντογκ σε μαγαζί στην περιοχή Χανιώτη.

Νωρίτερα σήμερα η οικογένεια και οι φίλοι της άτυχης έφηβης της είπαν το τελευταίο «αντίο» μέσα σε κλίμα πένθους και οδύνης.

Στις μοιραίες τελευταίες στιγμές της κοπέλας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο φίλος της, ο 18χρονος Γιάννης.

«Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είπαμε με τα κορίτσια να πάμε μία βόλτα. Πεινάσαμε και πήγαμε για φαγητό. Καθίσαμε στο μαγαζί και περίπου στις 04.00 παραγγείλαμε χοτ ντογκ. Η Δήμητρα είχε την αλλεργία της και είπε να μη βάλουν μέσα μουστάρδα γιατί δεν έπρεπε να φάει. Φάγαμε και φύγαμε πριν κλείσει το μαγαζί περίπου στις 04.40. Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της. Δεν αισθανόταν καλά, καθίσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει.

Η Μαρία μας είπε “τρέξτε στο σπίτι να πάρετε τα φάρμακα”. Μετά είπε στη Βασιλική “σβήνει, λιποθυμάει” και τρέξαμε στο σπίτι, πήρα το τσαντάκι με τα φάρμακα της και έτρεξα, την είδα να είναι κάτω στο έδαφος. Ήδη είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις, είχε χλομιάσει. Πήρα το φάρμακο, τη σήκωσα για να δω αν έχει καταπιεί τη γλώσσα της, δεν το είχε κάνει. Έτσι όπως την σήκωσα είδα το πρόσωπό της που είχε ασπρίσει. Τα χείλη της ήταν μπλε και προσπαθούσα να τις βάλω οποίο φάρμακο έβρισα στο τσαντάκι. Είδα ότι δεν έπαιρνε ανάσα», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε τα παιδιά ειδοποίησαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 18χρονος, έφτασε μετά από 45 λεπτά.

«Τους εξηγήσαμε ότι η κοπέλα δε μπορούσε να αναπνεύσει και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μας ρωτούσαν πόσο χρονών είναι, πού είναι, πώς την λένε, μετά από 15 λεπτά από την πρώτη κλήση. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο η Δήμητρα είχε ήδη καταλήξει», λέει ο φίλος της αδικοχαμένης Δήμητρας.

«Η Δήμητρα ζήτησε ένα απλό χοτ-ντογκ, γιατί ήξερε ότι δεν μπορούσε να φάει μουστάρδα και φανταστήκαμε ότι δεν βάλανε. Δεν ανέφερε κάτι, λογικά δεν θα είχε μουστάρδα για να μην αναφέρει τίποτα», κατέληξε ο νεαρός.

Δείτε τι είπε ο 18χρονος:

 

«Δεν γίνονται αυτά!»

Την οργή του εξέφρασε ο γαμπρός της 16χρονης, Μάριος Αραμπάτζης σχετικά με τον άδικο και ξαφνικό χαμό της ανήλικης.

«Τα λόγια είναι περιττά. Δε ξέρω αν όλοι όσοι έχουν τις ευθύνες τους έχουν κόρη, αν όπως ένιωσα εγώ ως γονιός, το έχουν νιώσει και αυτοί. Δεν γίνεται εν έτει 2023, στον 21ο αιώνα, ένα παιδί να φεύγει επειδή κατανάλωσε χοτ ντογκ και ένα ασθενοφόρο στις 5 το πρωί, με τρία Κέντρα Υγείας και με έξι ασθενοφόρα, δεν μπόρεσε ούτε ένα από αυτά να φτάσει εγκαίρως και έφτασε μετά από 45 λεπτά», είπε.

Και πρόσθεσε:

«Όταν πήγα στο Κέντρο Υγείας για να ρωτήσω τι έγινε, μου απάντησαν “κάνε μας μήνυση”. Όταν ρώτησα τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας να μου δείξει πότε τελειώνει η μία βάρδια και πότε πιάνει η επόμενη, αυτός μου είπε να τους κάνω αν θέλω μήνυση».

Για την άτυχη 16χρονη είπε:

«Η Δήμητρα είχε δυσανεξία στην λακτόζη. Στο ιστορικό της, στα 16 χρόνια, δεν έχει πάθει ποτέ αλλεργία γιατί γνώριζε τι έτρωγε, πρόσεχε πάρα πολύ τον εαυτό της και την προσεχαμε και όλοι εμείς. Στα μαγαζιά που πήγαινε έτρωγε πάντα αυτά που έπρεπε γιατί τους ενημέρωνε. Πρόσεχε τα πάντα. Ρωτούσε συνέχεια “σίγουρα τα έχετε ελέγξει;” όταν έβγαινε έξω”.

Αυτό που έπαθε δεν ήθελε ποτέ να το βιώσει. Τα άλλα κορίτσια παρήγγειλαν κρέπες και αυτή ήθελε χοτ-ντογκ γιατί ήξερε ότι δε μπορεί να φάει κάτι που είχε γάλα ή τυρί. Σίγουρα θα ρώτησε τι είχε μέσα το χοτ ντόγκ. Τώρα ότι έγινε ήταν από αμέλεια του σερβιτόρου, του ιδιοκτήτη, δε ξέρω πιανου, εγώ ακόμα δε μπορώ να ρίξω πουθενά ευθύνες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από τη στιγμή που έφαγε κάτι έγινε αυτό που έγινε».

Και κατέληξε:

«Το κορίτσι πήγε έφαγε και σκοτώθηκε γιατί ο μαγαζάτορας δεν έλεγξε τι έβαλε μέσα και τα έδωσε στον κόσμο χωρίς να ψάξει, χωρίς να αναρωτηθεί τι υλικά αγοράζουν».

«Σε 36 λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο»

Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρος Αντωνιάδης, τόνισε στο grtimes.gr ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ πρόσθεσε πως το πλήρωμα δεν έκανε 45, όπως έχει αναφερθεί, αλλά 36 λεπτά.

«Η κλίση δόθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα για περιστατικό στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο από το ΚΥ Κασσανδρείας την ώρα που δόθηκε η πρώτη κλήση παρέδιδε επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Εμείς ως ΕΚΑΒ είχαμε ασθενοφόρο εκείνη την ημέρα, και το ασθενοφόρο ήταν στο Πολύγυρο. Η πρώτη κλήση δόθηκε σαν κρίση άσθματος και ότι η κοπέλα δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και έκανε ακριβώς 36 λεπτά και όχι 45 όπως έχει αναφερθεί. Σε δεύτερο τηλεφώνημα όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό δεν είχε τις αισθήσεις του» αναφέρει ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, μόλις έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, βρήκε δύο αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη. «Πήγαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν έφτασαν οι συνάδελφοι το κορίτσι είχε κάνει εμετούς, οπότε άμεσα της έκαναν αναρρόφηση, ενώ κατά τη διάρκεια που διακομίζονταν στο Κέντρο Υγείας στη Κασσάνδρα, οι συνάδελφοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να προσπαθούν να την επαναφέρουν…»

Δείτε επίσης:

Σπαραγμός στην κηδεία της 16χρονης που «έφυγε» από αλλεργικό σοκ – Λιποθύμησαν η μητέρα και η αδερφή της

Πού αναζητά ευθύνες η οικογένεια της 16χρονης από το Ωραιόκαστρο που «έφυγε» από αλλεργικό σοκ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This