Μπαίνει στο επίκεντρο ο θρησκευτικός τουρισμός

Το στρατηγικό σχέδιο προώθησης και προβολής στο εξωτερικό συζήτησαν ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Must Read

Η από κοινού κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής στο εξωτερικό, με μετρήσιμους στόχους, των ιερών μνημείων, των τόπων προσκυνήματος, των ιερών κειμηλίων και όλων των σημαντικών οδοιπορικών πίστης της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχε ως κεντρικό θέμα την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο είχε συνυπογραφεί τη 15η Ιανουαρίου 2013. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης των δομών φιλοξενίας των ιερών μονών προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν προσκυνητές και προσκυνήτριες. Παράλληλα, εξετάστηκαν το ενδεχόμενο σύνθεσης νέου δυναμικού πλαισίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το υπουργείο Τουρισμού και η ανανέωση της κοινής συντονιστικής επιτροπής με στόχο την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου δράσεων προώθησης και προβολής του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το υπουργείο και στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, επισκεπτόμενη τη Ρόδο.

«Αμεση προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού, φέρνοντας θέσεις εργασίας και εισόδημα στην ελληνική οικονομία», σημείωσε η υπουργός, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι για την επίτευξή της η συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα.

Συνοδευόμενη από την υφυπουργό Τουρισμού Ελενα Ράπτη και τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, για να συζητήσουν για το αύριο του τουρισμού, ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και προβλήματα που χρήζουν επίλυσης για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Αναφερόμενη στην πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε πως με βάση και τα στοιχεία των αφίξεων προμηνύεται μια καλή χρονιά, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά και επιμονή για να πετύχουμε τον στόχο της μακροχρόνιας και σταθερής ανάπτυξης. Οσον αφορά τη Ρόδο, επισήμανε ότι μέσω της συνεργασίας και του διαλόγου, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα αειφορίας «Co-Lab Rhodes», το νησί μπορεί να καταστεί πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ένα παράδειγμα με παγκόσμια απήχηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This