Νέα Μάκρη: 10χρονο κοριτσάκι πνίγηκε, ενώ έπαιζε σε πισίνα

Η Ελλάδα πάει για... ρεκόρ στους πνιγμούς λουόμενων φέτος!

Must Read

Τελειωμό δεν έχουν οι τραγικές ειδήσεις που αφορούν σε θανάτους λουόμενων στη χώρα μας, την ώρα που ακόμη βρισκόμαστε στα μισά του καλοκαιριού κι ενώ ο Ιούνιος παρέπεμπε περισσότερο σε φθινόπωρο, οπότε δεν ενέπνεε για κολύμπι.

Αυτή τη φορά η τραγωδία «χτύπησε» την οικογένεια ενός 10χρονου κοριτσιού στη Νέα Μάκρη, καθώς η ανήλικη πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, στις 18:12 το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για ένα παιδάκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μέσα σε 10 λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο μηχανές. Εκεί οι διασώστες βρήκαν ένα γιατρό, ο οποίος προσπαθούσε να τού παρέχει τις πρώτες βοήθειες και να τού κάνει ΚΑΡΠΑ, για να το επαναφέρει στη ζωή.

Στο σημείο έσπευσε και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, που μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, πάντα χωρίς τις αισθήσεις του. Εκεί, ωστόσο, φέρεται να επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του από πνιγμό. Στο κτιριακό συγκρότημα βρέθηκαν και αστυνομικοί, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο χώρο.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

«Μαύρο» ρεκόρ στους θανάτους στη θάλασσα

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα σημειώνει φέτος ρεκόρ πνιγμών στη θάλασσα, καθώς για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 106, έναντι συνολικά 196 από 1η Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου πέρυσι. Από τους 106 θανάτους που σημειώθηκαν, οι 34 αφορούν λουόμενους έως και 70 ετών, ενώ 72 είναι οι λουόμενοι ηλικίας 71 ετών και άνω που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Οι 72 από τους 106 νεκρούς ήταν άνδρες και οι 34 γυναίκες, οι 62 Έλληνες και οι υπόλοιποι 44 τουρίστες από διάφορες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως μία στις πέντε παραλίες που ελέγχθησαν δεν είχαν ναυαγοσώστη ή πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό προχώρησε σε 1.497 ελέγχους και διαπίστωσε 33 παραβάσεις σε παραλίες.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This