«Καιγόμαστε»! Πύρινη κόλαση στην Αττική – Στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα – Δραματική κατάσταση στο Λουτράκι

Ελλείψεις πυροσβεστικών μέσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Must Read

Απόγνωση, φλόγες, καπνός και αποκαΐδια. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά εξαπλώθηκε μέσα σε λίγη ώρα, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο. Την ίδια ώρα, αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια.

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά:

Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ το πύρινο μέτωπο φτάνει πλέον στην παραλία Αναβύσσου.



Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς κατήγγειλε ότι τα εναέρια μέσα έφτασαν στην περιοχή μετά από 3 ώρες και ενώ η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί.



Ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Τσιγαρίδας ανέφερε ότι καίγονται σπίτια και ότι δεν υπάρχουν εναέρια μέσα: «Καίγονται σπίτια, η φωτιά έχει φτάσει στον Όλυμπο Καλυβίων. Δεν έχουμε καθόλου πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ, κάνω έκκληση. Δεν έχουμε εναέρια μέσα».

Συνολικά επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών και 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Παράλληλα, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν υδροφόρες.

 

Μεγάλο το μέτωπο στο Λουτράκι

Ανεξέλεγκτο είναι και το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι, όπου έχουν εκκενωθεί οικισμοί αλλά και κατασκηνώσεις. «Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.



Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη πριν από λίγο από το 112 και αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στο Λουτράκι.

Κι αυτό, την ώρα που η Τροχαία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου.


Από τα διόδια της Κορίνθου και πέρα η ορατότητα είναι ουσιαστικά μηδενική, καθώς πυκνά σύννεφα καπνού καλύπτουν τον ουρανό γύρω από την παραθαλάσσια κωμόπολη του Λουτρακίου. Σημειώνεται πως από την πυροσβεστική δεν υπάρχουν πληροφορίες για  καμένες κατοικίες, ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δήλωσε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται 108 πυροσβέστες με 32 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα για να βοηθήσουν στις διάφορες εκκενώσεις. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως οι αρχές καλούν τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

 

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, πάνω από το sport camp και εξαπλώθηκε γρήγορα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα. Σύμφωνα με το loutraki365 η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι, ενώ καίει κοντά στα σπίτια της περιοχής.

Προληπτική εκκένωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε σε Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη ενώ έχουν αδειάσει και από παιδιά οι κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκε η κατασκήνωση «Sport Camp». Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γήπεδο της πόλης.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι» ήταν η ενημέρωση από το 112, νωρίτερα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This