Πύρινη κόλαση στην Αττική! Στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα – Φόβοι να μην πλησιάσει τα διυλιστήρια η φωτιά στο Λουτράκι

Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις

Must Read

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής και εξαπλώθηκε μέσα σε λίγες ώρες σε Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν την έλλειψη πυροσβεστικών και εναέριων μέσων.

Η φωτιά έκανε στάχτη σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες πολιτών, οι οποίοι νωρίτερα κλήθηκαν να εκκενώσουν, αφήνοντας τους κόπους μιας ζωής πίσω τους. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά έχει επεκτάθηκε 12 χιλιόμετρα, μέσα σε 2 ώρες.

Φόβοι να μην πλησιάσει η φωτιά τα διυλιστήρια

Την ίδια στιγμή, πύρινη κόλαση επικρατεί και στο Λουτράκι όπου έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμού και μια κατασκήνωση, ενώ σπίτια έγιναν στάχτη από τις πύρινες γλώσσες. Δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στο Καλαμάκι, μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διυλιστήρια. Κανένας δεν θέλει ούτε να διανοηθεί τι μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου. Μετά τις 19:00 άνοιξε η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από τη βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμιων προς Καλαμάκι μόνο για Αθήνα.







 

Εκτός ελέγχου το μέτωπο και στα Δερβενοχώρια

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Δερβενοχώρια όπου σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Μάλιστα, δύο από τα ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους. Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 40 άτομα ως πεζοπόρα τμήματα, καθώς και τέσσερα μηχανήματα έργων.

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα
  • Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων
  • Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

Αφέθηκε ελεύθερος ο αλλοδαπός που προσήχθη για τη φωτιά στον Κουβαρά

Στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού προχώρησαν οι Αρχές, για τη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά και έχει επεκταθεί σε Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο άνδρας θωρήθηκε ύποπτος, ωστόσο στη συνέχει αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

Η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προχώρησε, και πάλι σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνιου.

Ειδικότερα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην νέα και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αντίθετα η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This