Δυο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Σήμερα εκδηλώθηκαν συνολικά 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες με 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

Must Read

Σε δηλώσεις για τις αχαλίνωτες δασικές πυρκαγιές που κατασπαράσσουν από σήμερα το μεσημέρι την ελληνική επικράτεια, προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Και, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι της Θήβας. Πρόσθεσε δε ότι συνεχίζονται οι ανακριτικές διαδικασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές, επισημαίνοντας πως «για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν, η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα».

Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεσπάσει το μεσημέρι η πρώτη φωτιά στη Βοιωτία, η οποία και οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε σε αγροτοδασική έκταση, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού, που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες, βοήθησε στο να περιοριστεί το συγκεκριμένο μέτωπο.

  • Δείτε τις δηλώσεις Κικίλια:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This