Φωτιά στον Κουβαρά: Πόσα στρέμματα έγιναν στάχτη;

Χθες ξεκίνησαν οι αυτοψίες στα σπίτια της περιοχής

Must Read

Μόνο απογοήτευση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Κουβαρά την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του δορυφόρου της, η έκταση που καταστράφηκε από την πυρκαγιά ανέρχεται σε 34.724 στρέμματα.

 

Η έκταση περιλαμβάνει και τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής στις οποίες επεκτάθηκε αργότερα η πυρκαγιά, δηλαδή, το Λαγονήσι, την Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο.

Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

 

Η ίδια υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί και για τις περιοχές σε Δυτική Αττική-Βοιωτία και Κορινθία (Λουτράκι) οι οποίες πλήττονται από την 17η Ιουλίου από δασικές πυρκαγιές.

Τα χαρτογραφικά δεδομένα και προϊόντα που θα προκύψουν από την ανάλυση των δορυφορικών εικόνων για αυτές τις περιοχές αναμένονται άμεσα καθώς τα αιτήματα έχουν γίνει αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, Τρίτη,  ξεκίνησαν οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες, καθώς έξι κλιμάκια βρέθηκαν στο πεδίο για την πραγματοποίηση αυτοψιών.

Δείτε επίσης:

Πρώην δήμαρχος Σαρωνικού: «Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια καταστροφή, περιοχές δεν έχουν ρεύμα»

Σοβαρότατη καταγγελία για την φωτιά στον Κουβαρά: «Μας έστελναν κοντά στις εστίες!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This