Τέταρτη ημέρα «μάχης» με τις φλόγες: Σε «κόκκινο συναγερμό» η χώρα

Πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο. Σε ύφεση τα μέτωπα της Αττικής, ενώ σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λακωνία και το Λουτράκι

Must Read

Συνεχίζεται για μία ακόμα ημέρα η μάχη με τις φωτιές σε Μέγαρα, Λουτράκι, Λακωνία και Ρόδο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να δίνουν τη ψυχή τους για να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες.

 


Η μεγαλύτερη ανησυχία εξακολουθεί να εστιάζεται στην πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη, 18/7, σε δασική έκταση στη Ρόδο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά καθώς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο.

 

Τα δέντρα που καίγονται είναι πολύ ψηλά, πάνω από 15 μέτρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν εκεί. Η εικόνα στη Δυτική Αττική είναι σαφώς βελτιωμένη. Εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

 






Φωτιά σε επιχείρηση με καύσιμα στα Δερβενοχώρια

Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες. Στην πρωτεύουσα πιο δύσκολη χαρακτηριζόταν η κατάσταση σε Οινόη και Αγία Σωτήρα, και η μάχη δόθηκε ώστε να περιοριστεί εκεί η φωτιά και να μην περάσει στον δρυμό της Πάρνηθας. Ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει αυτή την ώρα όμως ο φόβος των αναζωπυρώσεων κρατάει τις δυνάμεις σε εγρήγορση. Επίσης σήμανε συναγερμός για φωτιά σε επιχείρηση με καύσιμα στα Δερβενοχώρια, η οποία έχει περιοριστεί. Η επιχείρηση είχε καταστραφεί ήδη από τη φωτιά τις προηγούμενες μέρες.

 


Στον οικισμό Τσακάλι Μάνδρας, απ όπου πέρασε η λαίλαπα της φωτιάς, αρκετοί κάτοικοι έχουν πλέον επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ άλλοι, οι εστίες των οποίων έχουν υποστεί ζημιές, φιλοξενούνται σε συγγενείς. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Λουτράκι, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε περίπτωση που υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Καταμετρήθηκαν 32 σπίτια καμμένα στους γύρω οικισμούς και δύο σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο. Καλύτερη είναι και η εικόνα στο οδικό δίκτυο. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη νέα και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών. 


Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, παρά την ύφεση που παρατηρείται στην ένταση των ανέμων.

 






Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας. Στη Μεσσηνία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τρεις διαφορετικούς εμπρησμούς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 



Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες καταστροφής και νέα νύχτα αγωνίας: Δυτική Αττική και Ρόδος στο πύρινο «στόχαστρο» – Σε ύφεση η φωτιά στη Λακωνία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This