Γρηγόρης Λέων για Κουβανή τρανς: «Η ιατροδικαστική είναι καθοριστική για την υπόθεση»

«Όταν τα στοιχεία μιλούν η καταδίκη είναι σίγουρη»

Must Read

Αναφορά στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Κουβανής τρανς, Άννας Ιβάνκοβα, στον Άγιο Παντελεήμονα, έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, επισημαίνοντας πως η ιατροδικαστική εξέταση είναι καθοριστική για την υπόθεση.

Τελικά, για την υπόθεση του στυγερού εγκλήματος συνελήφθη ένας 35χρονος από το Μπαγκλαντές, που προσήχθη από τις Αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης ως ύποπτος και τελικά συνελήφθη. Σε βάρος του έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία ενοχής, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρέθηκε γενετικό υλικό του στο σπίτι του θύματος. Βέβαια, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Η Άννα με καταγωγή από την Κούβα εντοπίστηκε σε μια «λίμνη» αίματος στο διαμέρισμά της, από την σπιτονοικοκυρά της, στις 10 Ιουλίου. Έφερε πολλαπλά σημάδια στο σώμα της κάτι που ενδεχομένως να δείχνει ότι υπήρξε πάλη. Ίχνη διάρρηξης δεν υπήρχαν στον χώρο, ενώ φέρεται να βρέθηκε και ένα ψαλίδι το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε για τα δύο θανατηφόρα χτυπήματα στον λαιμό του θύματος, η οποία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, κατέληξε από αιμορραγικό σοκ.

«Είναι καθοριστική η ιατροδικαστική εξέταση γιατί εάν από τα στοιχεία φαινόταν πάλη, ακόμα και το άγγιγμα μπορεί να αφήσει πολύτιμο γεννητικό υλικό. Μάλιστα τώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, πολύ πιο εύκολα μένει γενετικό υλικό. Άρα νομίζω ότι είναι εύκολο για τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ να εξιχνιάζουν τέτοια εγκλήματα, με την χρήση της γενετικής ανάλυσης, που είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Λέων και συμπλήρωσε:

«Είναι μία μέθοδος που δεν αφήνει περιθώρια όταν έχουμε στοιχεία, ακόμα και αν δεν ομολογήσει. Όταν τα στοιχεία μιλούν η καταδίκη είναι σίγουρη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This