Θάνατος 46χρονου από θερμοπληξία: «Ήταν διανομέας», λέει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας – Οι τελευταίες του στιγμές

«Έβγαζε αίμα από το στόμα του», λέει η μητέρα του

Must Read

Ένα περίεργο «γαϊτανάκι» δηλώσεων σημειώθηκε χθες σχετικά με την επαγγελματική ιδιότητα του 46χρονου στη Χαλκίδα που πέθανε ξαφνικά από θερμοπληξία σημειώθηκε χθες. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ήταν διανομέας και εργάστηκε τις ώρες του καύσωνα, ωστόσο τόσο οι γονείς του, συγκεκριμένα ο πατέρας του,  όσο και το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν εργαζόταν σε τέτοιο πόστο.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άνδρα που έχασε τη ζωή του και επιβεβαιώνει πως εργαζόταν ως διανομέας και μάλιστα ανασφάλιστος τονίζοντας ότι η πληροφορία αυτή ήταν «ευρέως γνωστή».

 

Καταλήγοντας, εκφράζει τον προβληματισμό του για την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας που ανέφερε πως ο άτυχος άνδρας δεν ήταν ντελιβεράς.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του εχθές στη Χαλκίδα μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ο συνάδελφος, σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως ήταν ευρύτατα γνωστό, δούλευε –πιθανότατα ανασφάλιστος- σε κατάστημα εστίασης του κέντρου της Χαλκίδας κάνοντας διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι συνάδελφοι διανομείς ειδικότερα μέσα στον καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που το υπουργείο αναγκάστηκε να ανακοινώσει μετά από παρέμβαση Σωματείων!

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Προειδοποιούμε κυβέρνηση, εργοδοσία πως το Εργατικό Κέντρο με άμεσες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς θα συμβάλει ώστε να εξασφαλιστεί στη πράξη η διακοπή εργασίας 12:00 με 17:00, χωρίς να χαθεί κανένα μεροκάματο.

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος «δεν ήταν διανομέας», όπως και η υπαναχώρηση ορισμένων ΜΜΕ από τα αρχικά τους δημοσιεύματα.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα μπει μπροστά ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι αιτίες θανάτου του συναδέλφου και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.»

Μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας ανέφερε ότι χθες τα μέλη του προχώρησαν σε περιοδεία στα καταστήματα εστίασης ώστε να ενημερώσουν να μην γίνονται διανομές από τις 12 μέχρι τις 5 τις ημέρες του καύσωνα. Επανέλαβε ότι ο 46χρονος εργαζόταν ανασφάλιστος.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου:

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του 46χρονου περιγράφει η μητέρα του, με τρεμάμενη φωνή επιβεβαιώνοντας ότι τη συγκεκριμένη ημέρα ο γιος της δούλευε στη ψησταριά μέσα στον καύσωνα κάνοντας διανομές με το ποδήλατό του.

«Ήρθε το παιδί μου από τη δουλειά, δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο κι έκανε διανομή με το ποδηλατάκι του. Ήρθε από το σουβλατζίδικο και δεν καταλάβαινα. Άρχισε και μου πέταγε την μπλούζα, δεν καταλάβαινα τι έκανε. Λέω “παιδάκι μου, τι έχεις;”. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν μίλαγε. Παίρνουμε τηλέφωνο τον κ. Λεονάρδο και λέει μάλλον ότι είναι θερμοπληξία.

“Τροχάδην να τον πάτε στο νοσοκομείο. Βάλτε του πετσέτα στο μέτωπο και να τον πάτε στο νοσοκομείο”. Καλέσαμε το ασθενοφόρο αλλά μέχρι να έρθει,το παιδί μου δεν καταλάβαινε τίποτα. Έτρεμε, έβγαζε αίμα από το στόμα και δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο, τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί παθαίνει την πρώτη καρδιακή ανακοπή και μετά τον επανέφεραν. Παθαίνει και δεύτερη και τελείωσε. Δεν πρόλαβε τίποτα το παιδάκι μου. Εκείνη την ημέρα εργαζόταν στο σουβλατζίδικο», είπε στο eviaonline.gr.

Ακούστε τις δηλώσεις της:

(πηγή φωτογραφιών protothema.gr)

Δείτε επίσης:

«Ο Τηλέμαχος φόρτωνε παραγγελίες στον καύσωνα» – Ανασφάλιστος δούλευε ο 46χρονος που πέθανε από θερμοπληξία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This